Borsada bugün en çok yükseliş yaşayan endeksler

Dün rekor sonrası günü 1.536 puandan kapatan BİST 100 bugün güne %0,84 puan artışla 1.549 puandan başladı ve son saat itibarıyla en yüksek 1.556 pua...

Borsada bugün en çok yükseliş yaşayan endeksler

12 Ocak 2021 Salı 17:53

Dün rekor sonrası günü 1.536 puandan kapatan BİST 100 bugün güne %0,84 puan artışla 1.549 puandan başladı ve son saat itibarıyla en yüksek 1.556 puanı gördü. Rekor seviyelere yakın işlem gören borsada bugün öne çıkan alt endeks ve hisselerdeki değişim şöyle:

Dün dünya borsalarındaki düşüşe öncülük eden bankacılık hisseleri yurt içinde de kayıp verdi. Dün %2 üzerinde gerileyen BİST Bankalar bugün 1.615 puan altında açılış seviyesi yakınında işlem görüyor.

Son zamanlarda bankacılık endeksini yenen sanayi endeksindeki yükseliş bugün de devam ediyor. BİST Sanayi bugün %1,65 primli işlem görüyor. Güne düşüşle başlayan BİST Spor endeksi ise son saatte %3 primli fiyatlanırken BİST Metal Ürünleri & Makineler ise bugün %4 primle en çok yükseliş yaşayan endeks oldu. BİST Ulaştırma ve BİST Turizm de bugün %1 üzerinde primli işlem görüyor.

Borsada bugünkü işlem hacmi yaklaşık 40 milyar lifra seviyesinde olurken en çok yükseliş yaşayan il üç hisse ise Cosmos Yatırım Holding A.Ş. , Armada Bilgisayar Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Klimasan Klima Sanayi ve Ticaret A.Ş. oldu.

Dünya borsalarında bugün Asya %2 üzerinde yükselişte. Avrupa’da ise FTSE 100 öncülüğünde satış var. ABD vadelileri dün NASDAQ Composite öncülüğündeki düşüşünün ardından bugün de satıcılı işlem görüyor.

(investing.com)