Borsa İstanbul'da haftanın kazandıran ve kaybettiren hisseleri belli oldu

Borsa İstanbul'da sert yükselişlerin ve düşüşlerin geride kaldığı bir hafta daha tamamlandı. BIST-100 Endeksi içerisinde bu hafta öne çıkan hisseler hangileri oldu?

Borsa İstanbul'da haftanın kazandıran ve kaybettiren hisseleri belli oldu

17 Ocak 2021 Pazar 16:54

Borsa İstanbul'da sert yükselişlerin ve düşüşlerin geride kaldığı bir hafta daha tamamlandı. BIST-100 Endeksi içerisinde bu hafta öne çıkan hisseler hangileri oldu?

Yatırımcılar bu hafta bu verileri takip ettiler

Bu hafta gündeme öne çıkan konular arasında ABD Başkanı Trump'ın azil süreci, ABD'de seçilmiş Başkan Biden'ın mali paketinin detayları ve Fed'in varlık alımlarını azaltabileceği spekülasyonuyla ilgili açıklaması bulunuyor. Ayrıca astronomik yükselişinin ardından sert düşen Bitcoin'e yönelik ilgi de sürdü.

Yurt içinde ise "Whatsapp" meselesi ve Kovid-19 vaka ve aşılama sürecine ilişkin gelişmeler takip edildi.

Piyasalar öncelikli olarak Biden 1,9 trilyon dolarlık teşvik paketini açıklamasını takip etti.  Joe Biden, salgınla mücadeleyi hızlandırmak ve ekonomiyi canlandırmak için önerdiği 1,9 trilyon dolarlık kurtarma paketini açıkladı. Biden’ın açıkladığı teşvik paketinde Kovid-19 ile mücadeleye 400 milyar dolar, vatandaşlara doğrudan ödenecek çeklere 1 trilyon dolardan fazla ve topluluklar ile şirketlere 440 milyar dolar yardım yapılması tasarlanıyor.

Dünyada ise Koronavirüs vakaları tırmanışa geçerken ülkemizde ağır hasta sayısı yeniden 3 Haneli rakamlara indi. Aşılamanın başladığı ülkemizde ilk 2 günde 500 Binden fazla sağlık çalışanı ve politikacılar aşısını oldu.

Öte yandan MKK Verilerine göre Borsa İstanbul'da 15 Ocak 2021 İtibari ile yatırımcı sayısı 2 Milyon seviyesine ulaştı. Böylece ülkedeki %3'lük dilim Borsa İstanbul'da işlem yapmış oldu. Amerika'da ise bu oran %63 Seviyelerinde.

TCMB Ocak beklenti anketinde yer alan beklentilere göre enflasyondaki yükseliş durdu. Dolar yıl sonu 8,09 TL olarak kaydedildi. Anket verilerine göre Faizlerin yıl sonunda 13 seviyelerine gerilemesi bekleniyor.

Bu haftanın en çok düşenleri

  • #GSDHO GSD Holding - %8,40
  • #AKBNK Akbank T.A.Ş - %7,99
  • #ISCTR Türkiye İş Bankası -%7,18
  • #GARAN Garanti Bankası -%6,88
  • #DOCO Do & Co - %6,66

Bu Haftanın yükselenleri

  • #KORDSA Kordsa Teknik Tekstil - %22,84
  • #ALARK - Alarko Holding A.Ş - %15,42
  • #FROTO - Ford Oto Sanayi - %12,48
  • #HEKTS - Hektaş Ticaret A.Ş - %12,07
  • #VESTL - Vestel Elektronik - %11,99