SON DAKİKA: TCMB faiz kararını açıkladı!

SON DAKİKA: TCMB faiz kararını açıkladı! Son dakika Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! SON DAKİKA: T...

SON DAKİKA: TCMB faiz kararını açıkladı!

23 Haziran 2022 Perşembe 14:16

SON DAKİKA: TCMB faiz kararını açıkladı! Son dakika Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

SON DAKİKA: TCMB faiz kararını açıkladı!

Merkez Bankası piyasa beklentilerine paralel bir şekilde faiz oranını %14’te sabit tuttu. Yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi.

Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 14 düzeyinde sabit tutulmasına karar vermiştir.

SON TOPLANTIDA ALINAN KARARLAR

Son toplantı 26 Mayıs’ta yapıldı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faizi yüzde 14 seviyesinde sabit bıraktı. Merkez Bankası açıklamasında "TCMB, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana ve orta vadeli yüzde 5 hedefine ulaşıncaya kadar elindeki tüm araçları liralaşma stratejisi çerçevesinde kararlılıkla kullanmaya devam edecektir" değerlendirmesini yaptı.

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.