Yüz Binlerce Dolarlık İlk NFT Yatırımını Yaptı!

NFT platformuna giriş yapan ünlülerin arasına bir yenisi daha eklendi. Ünlü rapçi Eminem, binlerce dolar değerindeki ilk NFT’sini aldı.

Yüz Binlerce Dolarlık İlk NFT Yatırımını Yaptı!

2 Ocak 2022 Pazar 23:03

NFT platformuna giriş yapan ünlülerin arasına bir yenisi daha eklendi. Ünlü rapçi Eminem, binlerce dolar değerindeki ilk NFT’sini aldı.

Her geçen gün daha da popülerleşen NFT’ler, blok zinciri teknolojisiyle depolanan fotoğraf video, tweet gibi verilerin dijital varlık olarak sertifikalandırılması anlamına geliyor. Yaşadığımız küresel dünyada, sanatı ve dijital evreni demokratikleştirdiği düşünülüyor.

Geçtiğimiz günlerde yayınladığımız bir içerikte, konu ile ilgili yapılan yeni araştırmalarla bunun aksinin kanıtlandığından bahsetmiştik. Son yıllarda ortaya çıkan ve özellikle son aylarda gündemden düşmeyen NFT’leri, dünyayı demokratikleştirmesi bir yana eşitsizliğin günümüzdeki bir göstergesi olarak nitelendirebiliriz.

Dünya’da artık pek çok insan yatırımlarını dijital varlıklara yöneltiyor. Ülkemizde de Acun Ilıcalı’dan Cem Yılmaz’a, pek çok kişi bu alanda çalışmalarını sürdürüyor. Birkaç ay önce komedyen Cem Yılmaz, dijital ortamda yaptığı çizimleri Blockchain teknolojisi ile imzalayıp NFT olarak satışa sunmuştu. Ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı, geçtiğimiz günlerde Polygon altyapısını kullanarak tasarladıkları NFT platformu Eneftio'yu tanıttı.

Yatırımlarını değiştirilmesi mümkün olmayan dijital varlıklara yani NFT’lere çeviren bir başka kişi de Amerikalı Rapçi Eminem oldu. Ünlü Rapçi Eminem, Bored Ape Yacht Club NFT koleksiyonundan 450.000 $ (123.45 Ethereum) değerindeki #9055 numaralı NFT’yi satın aldı.

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…