Walmart Metaverse'e girmeye hazırlanıyor mu?

Amerika'nın en büyük perakende zincir marketi olan Walmart Metaverse'de sanal alışveriş dönemini başlattı. Perakende devi, k...

Walmart Metaverse'e girmeye hazırlanıyor mu?

17 Ocak 2022 Pazartesi 11:56

Amerika'nın en büyük perakende zincir marketi olan Walmart Metaverse'de sanal alışveriş dönemini başlattı.

Perakende devi, kendi dijital para birimini ve NFT koleksiyonunu oluşturma planlarının sinyallerini veren toplam yedi patent başvurusunda bulundu.

Görünüşe göre perakende devi Walmart Inc., kendi kripto para birimini ve NFT koleksiyonunu oluşturmayı planladığını belirten patent başvurularıyla Metaverse'e girmeye hazırlanıyor.

Çok uluslu perakendeci, 30 Aralık'ta ABD Patent ve Ticari Marka Ofisine birkaç yeni ticari marka başvurusunda bulundu, ancak bunlar, CNBC tarafından 16 Ocak'ta Walmart'ın hedeflerine daha fazla ışık tutan bir rapora kadar fark edilmedi.

Walmart, mevcut reklam bölümü “Walmart Connect” kapsamındaki üçü de dahil olmak üzere, o sırada toplam yedi patent başvurusunda bulundu.

https://twitter.com/DigitalisHomo/status/1478094074909540354?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1478094074909540354%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcointelegraph.com%2Fnews%2Fis-walmart-gearing-up-to-enter-the-metaverse

Uygulamalar , elektronik, oyuncak, ev aletleri, giyim ve ev dekorasyonu gibi "sanal ürünler" yaratma ve satma planlarını içeriyordu Ayrıca bir "dijital para birimi" ve "dijital jeton"dan ve NFT'leri satın alma ve satma fırsatlarından da bahsedilmektedir.

Bu arada, ayrı bir uygulama , sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklikte (AR) Walmart marka adını ve logosunu, VR ve AR'de “fiziksel fitness eğitim hizmetleri” sunma olasılığı ile ticari marka haline getirme planlarını önerir.

Bu, Walmart'ın Metaverse'e olan ilgisini gösteren bir dizi son olayın en sonuncusu olarak geliyor. Ağustos ayında perakende devi, dijital para birimi stratejisini yönlendirmek için “dijital para birimi ve kripto ürün lideri” için bir iş ilanı listeledi .

İş listesi o zamandan beri kaldırıldı, ancak rolün doldurulup doldurulmadığı belli değil. Walmart'ta bu role sahip bir kişi için yapılan bir Linkedin araması şu anda sonuç vermiyor.

Ekim ayında Walmart , Amerika Birleşik Devletleri'ndeki mağazalarına 200 Bitcoin ATM'si kurmak için kripto ATM şirketi Coinstar ve kripto para borsası Coinme ile ortaklık kurdu .

Ayrıca Walmart, 2018'den beri tedarik zinciri yönetimi, müşteri pazarları ve akıllı cihazlar için blok zinciri teknolojisini kullanıyor.

Morgan Stanley analistlerine göre, Metaverse perakendeciler için 8 trilyon dolarlık bir fırsat sunabilir.

2021'in üçüncü çeyreğinde Walmart, Digital Commerce 360'a göre satışların 11,1 milyar dolara ulaştığını gördü . Walmart, 406 milyar doları aşan piyasa değeriyle ABD'deki en büyük özel işveren. Bir hipermarketler, indirim mağazaları ve marketler zinciri işletmektedir.

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…