Unity, Weta Digital Studio'da hisse aldı!

Unity, Weta Digital Studio'da hisse aldı! Unity, Weta Digital Studio'da 1,6 milyar dolarlık hisse aldı! Unity, Weta Digital...

Unity, Weta Digital Studio'da hisse aldı!

12 Kasım 2021 Cuma 17:13

Unity, Weta Digital Studio'da hisse aldı! Unity, Weta Digital Studio'da 1,6 milyar dolarlık hisse aldı!

Unity, Weta Digital Studio'da hisse aldı! New Zealand Studio, Metaverse'i oluşturmak için dünyanın en büyük 3D içerik platformlarıyla ortaklık kurdu.

Yüzüklerin Efendisi, Avatar ve Maymunlar Cehennemi gibi gişe rekorları kıran filmlerin arkasındaki ünlü görsel efekt (VFX) stüdyosu Weta Digital, bu hafta 1.6 milyar dolara Unity Technologies'e satıldı.

Call of Duty: Mobile ve Pokémon: Go gibi hit oyunlar için dünyanın en büyük oyun motorlarından biri olan Unity, ödüllü Yeni Zelanda merkezli stüdyonun bir bölümünü satın alarak şirketi iki bölüme ayırdı.

Weta Digital'in 15 yıllık öncü karma gerçeklik (MR) VFX teknolojileri, içerik oluşturucular için aşağıdakiler dahil bir dizi yeni araç geliştirdi:

  • Manuka , son kareler oluşturmak için amiral gemisi yol izleme oluşturucu
  • Gazebo , herhangi bir boru hattına bağlı uygulamada sahneleri gerçek zamanlı olarak görüntülemek için
  • Loki , su, kumaş, kaslar, duman ve diğerleri gibi fizik tabanlı VFX sağlamak için.
  • Koru , çok karakterli aksiyon sekansları için bir kukla teçhizat sistemi
  • Üst düzey yüz yakalama iş akışları ve manipülasyon yetenekleri sunan Facial Tech
  • Berber dükkanı , saç ve kürk işlemek ve işlemek için bir alet takımı
  • Anatomik karakter modelleri oluşturmak ve oluşturmak ve kas ve cildi simüle etmek için doku

Hem Sir Peter Jackson, Başkan ve Weta Digital Kurucu ve Prem Akkaraju, Weta Digital İcra Kurulu Başkanı , WetaFX çoğunluğu sahibi olmaya devam edecek.

Sir Peter'a göre, Weta Digital'in araçları, "aslında hayallerimizde yaşayan dünyaları ve yaratıkları" yaratmak için "sınırsız olanaklar" sağlayacaktı.

Unity ve Weta Digital birlikte, herhangi bir endüstriden herhangi bir sanatçının bu inanılmaz yaratıcı ve güçlü araçlardan yararlanabilmesi için bir yol oluşturabilir. Hevesli yaratıcılara Weta Digital'in teknolojisine erişim sunmak, oyunun kurallarını değiştirmekten başka bir şey olmayacak ve Unity, bu vizyonu hayata geçirecek tek şirket."

Unity Başkanı ve CEO'su John Riccitiello, "tamamen yeni nesil içerik oluşturucuların çarpıcı RT3D içeriği oluşturmasını, dönüştürmesini ve dağıtmasını sağlayacak" sektör lideri araçları demokratikleştirmekten "heyecanlandığını" da sözlerine ekledi.

Unity Create Solutions Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Marc Whitten , şunları ekledi:

“Weta Digital'in boru hattı, şimdiye kadar yaratılmış 3D oluşturma, simülasyon ve işleme için en eksiksiz araç zincirini temsil ediyor. Peter Jackson'ın ve Weta Digital'deki tüm ekibin dehası Unity'deki hepimiz için inanılmaz derecede ilham verici”

Whitten bir blog yazısında Weta Digital'in içerik oluşturuculara projelerini gerçekleştirmeleri için yüksek performanslı araçlar sunmayı ve bir sonrakini inşa etmek için "bu birinci sınıf, özel VFX araçlarını dünya çapında milyonlarca yaratıcı ve sanatçının eline vermeyi" hedeflediğini açıkladı. Gerçek zamanlı 3D (RT3D) içerik üretimi.

Şu sonuca varmıştır:

"Meta veri deposu ne olursa olsun, tıpkı sizin gibi içerik oluşturucular tarafından oluşturulacağına inanıyoruz."

Metaverse için Whitten referans yani sonra internette başarılı olması platformu seti için ilgi büyük bir artış dönemde gerçekleşti Mark Zuckerberg Meta İcra ve Kurucu , yeniledi yeni Metaverse emellerini iletişim eski kurumsal Facebook.

Whitten, satın almanın video oyunları, filmler ve diğerleri için zengin 3D içeriğe duyulan ihtiyacın "henüz başlangıcında" olduğunu açıklayarak şirketin bu tür teknolojileri ve yenilikçi üretim araçlarını bulut bilişim kullanan içerik oluşturucular için erişilebilir hale getirmek için daha fazlasını yapması gerektiğini ekledi.

Bir Māori atasözüne atıfta bulunarak, "Nā tō rourou, nā taku rourou ka ora ai te iwi" anlamına gelen "sizin ekmek sepetiniz ve benim ekmek sepetimle, insanlarımız gelişecek" anlamına gelir ve grup ve endüstri düzeyinde işbirliğinin gerçekleştirilmesine yardımcı olacağını belirtir. yükselen Metaverse'in tam potansiyeli.

Weta Digital, 1993 yılında Sir Peter tarafından kuruldu ve diğerlerinin yanı sıra karakterlerle birlikte Yüzüklerin Efendisi'ndeki Gollum, James Cameron'ın Avatar'ındaki Neyriti ve Maymunlar Cehennemi'nden Sezar gibi karakterler yaratmak için VFX teknolojilerini kullanmakla ünlendi.

Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz=> https://t.me/borsmetrecomtrFacebookTwitterWhatsAppMessengerLinkedInCopy LinkEmailPaylaş