Ülkeler kriptoya karşı

IMF baş ekonomisti, kripto para birimi konusunda küresel politika çağrısında bulundu Ekonomistin sözleri, dünyanın dört bir...

Ülkeler kriptoya karşı

17 Aralık 2021 Cuma 13:31

IMF baş ekonomisti, kripto para birimi konusunda küresel politika çağrısında bulundu

Ekonomistin sözleri, dünyanın dört bir yanındaki uluslara, kripto para birimlerini nasıl kontrol altına alabilecekleri yönünde tavsiye niteliği taşıyor.

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) baş ekonomisti Gita Gopinath, kripto para birimini yasaklamak yerine düzenleyecek küresel bir politikanın uygulamaya konulması çağrısında bulundu.

Küresel bir politika için adım atan Gopinath, yakında IMF'nin genel müdür yardımcısı olarak görev alacak, eğer ülkeler kriptoyu yasaklarlarsa, ülkelerinin düzenlemelerine tabi olmayan Open Sea borsaları üzerinde herhangi bir kontrolleri olmayacaklarını savundu.

 Ulusal Uygulamalı Ekonomik Araştırmalar Konseyi tarafından düzenlenen bir etkinlikte Gopinath, “Birçok borsa denizaşırı olduğundan ve belirli bir ülkenin düzenlemelerine tabi olmadığından, kriptoyu gerçekten yasaklayıp bitirmek konusunda birçok zorluklar var” dedi .

Çin Halk Bankası (PBoC) , kripto etkinliğini bastırmak, departmanlar arası işbirliğini geliştirmek de dahil olmak üzere, Çin'de kripto kullanımıyla mücadele etmek için bir dizi yeni önlem açıkladı . Bu ayın başlarında, Rus merkez bankası resmi olarak yatırım fonlarının Bitcoin'e (BTC) yatırım yapmasını yasakladı .

Hindistan'da hükümet, kripto para birimlerini düzenleyecek bir yasa tasarısı için kabine onayı istiyor. Resmi Kripto Para Birimi ve Resmi Dijital Para Birimi Yasası Düzenlemesi, 2021'in Parlamentonun Kış Oturumu sırasında sunulması bekleniyordu , ancak üst düzey hükümet kaynakları iyimserliğin zayıf olduğunu belirtti.

Birleşik Krallık'ta Parlamento üyeleri, Finansal Davranış Otoritesini kripto para şirketlerinin pazarlama amacıyla "yatırım" ve "yatırım" kelimelerini kullanmasını sınırlamaya çağırdı . İngiltere'de yayınlanan kripto reklamlarıyla ilgili bazı kısıtlamalara gidildi. Kısıtlamalar altı kripto firmasını kapsıyor. Bunlar, Coinbase, Kraken, eToro, Exmo, kripto komisyoncu Coinburp ve Luno.

Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz.