Tatil masrafları kriptoyla ödeniyor

Tayland'ın Turizm Otoritesi TAT Coin'in piyasaya sürülmesi meyve vermeye yaklaşıyor ve şimdi yerel rakamlara göre hükümet onayını bekliyor.

Tatil masrafları kriptoyla ödeniyor

26 Kasım 2021 Cuma 09:15

Tayland'ın Turizm Otoritesi TAT Coin'in piyasaya sürülmesi meyve vermeye yaklaşıyor ve şimdi yerel rakamlara göre hükümet onayını bekliyor.

Tayland'da kripto dijital göçebeleri hedefleyerek gayri safi yurtiçi hasılayı (GPD) artırma yönündeki bir baskı, yerel medyaya göre meyve vermeye yaklaşıyor.

Tayland Turizm Otoritesi (TAT) planlı “cryptourism” kampanyası kapsamında Eylül ayından bu yana TAT Coin kripto programı üzerinde çalışmalara başladı. Girişim, kripto zengini dijital göçebeleri çekmeyi amaçlıyor  ve TAT, Tayland Menkul Kıymetler Borsası ile TAT Coin'in ihracıyla ilgili görüşmelerde bulunuyor.

Bangkok Post'tan 24 Kasım tarihli bir rapora göre, TAT Coin'in arkasındaki altyapı kullanıma “hazır” ve şimdi Tayland hükümetinden yeşil ışık bekliyor.

Yerel kripto borsası Bitkub'un kurucusu ve CEO'su Jirayut Srupsrisopa Salı günü "Kriptourizmle turizmi dönüştürün" konferansında konuşan, politika yapıcıları TAT Coin'in piyasaya sürülmesini onaylamaya çağırdı:" Özel sektörler dijital altyapı sağlamaya hazır, ancak hükümetin dijital varlık piyasalarını kolaylaştırmaya yardımcı olacak yasalar, düzenlemeler ve hatta politikalar çıkararak düğmeye basmasını bekliyoruz."

Bu pazarı güçlendirebilirsek, ulusal GSYİH'mız altı kat büyüyebilir" dedi.

Bangkok Post'a göre, TAT valisi Yuthasak Supasorn, kripto paracılık kampanyasının "kripto para birimi sahipleri de dahil olmak üzere varlıklı nüfusların paralarını acenteler veya komisyoncular olmadan doğrudan turizm operatörlerine yönlendirmesine izin vermek için dijital teknolojileri kullanan yeni bir turizm ekosistemi inşa etmekten" ibaret olduğunu açıkladı.

Supasorn, hareketin küresel pandemi nedeniyle ülkeye akan turizm sermayesinin eksikliğinden etkilenen yerel işletmelerin toparlanmasına büyük ölçüde yardımcı olacağını söyledi. Al Jazeera bu hafta, Tayland'ın 2021'in ilk 10 ayında toplam 106.117 turist ağırlandığını bildirdi; bu, yıllık ortalama 40 milyon pandemi öncesi rakamın küçük bir kısmı.

Özel sektörün bu kampanyayı desteklemeye hazır görünmesine rağmen, Supasorn, böylesine iddialı bir dijital para odaklı girişimin kullanıma sunulmasına hazırlanmak için hükümet içinde hala yapılacak çok iş olduğu konusunda uyardı.

"TAT'nin bir devlet teşebbüsü statüsü nedeniyle, uygulamadan önce ilgili taraflarla görüşmemiz gereken birçok düzenleyici konu var. Ayrıca siber suçlara ve müşteri korumalarına karşı hazırlamamız gereken başka önleyici tedbirler de var" dedi.

Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz=> https://t.me/borsmetrecomtrFacebookTwitterWhatsAppMessengerLinkedInCopy LinkEmailPaylaşFacebookTwitterWhatsAppMessengerLinkedInCopy LinkEmailPaylaş