Son dönemin popüler TOKENları -1- (SHIBA INU)

Kripto piyasasındaki gelişmeler hız kesmeden devam ediyor. Bitcoin ve Etherium gibi büyük kripto paraların yanı sıra her geçen gün yeni bir coin piyasada yerini alıyor Bu yazı...

Son dönemin popüler TOKENları -1- (SHIBA INU)

25 Kasım 2021 Perşembe 16:58

Kripto piyasasındaki gelişmeler hız kesmeden devam ediyor. Bitcoin ve Etherium gibi büyük kripto paraların yanı sıra her geçen gün yeni bir coin piyasada yerini alıyor Bu yazı dizimizde son dönemin popüler coin ve tokenları hangileri okuyucularımız için derledik... İlk yazımız Shıba INu (#SHIB)

Son dönemin popüler tokenları

Son dönemdeki fiyat artışı ile beraber, kripto ekosisteminin gündemine oturan Shiba Inu coin nedir? Shiba Inu, merkeziyetsiz bir “meme” token projesidir ve projenin token’ı SHIB ismini taşır. Dogecoin’in aksine, SHIB’in kullanım alanlarının geniş olması ciddi ilgi görmesine neden oluyor. Çünkü, internet meme’lerinden yola çıkarak geliştirilen kripto paraların kullanım alanı bir hayli sınırlıdır. Buna karşın, merkeziyetsiz finans ve NFT teknolojilerine sahip olması SHIB’i diğer meme token’lardan ayırıyor. Rehber yazımızda, SHIB token hakkında bilinmesi gerekenleri ve projenin detaylarını anlatacağız.

Kısaltması: SHIB
Blok zinciri: Ethereum
Token tipi: “Utility”, yönetişim token’ı ve “meme” şaka token’ı
Toplam arz: 1,000,000,000,000,000
Dolaşımda: 549.055.952.729.359 (25 Kasım 2021 itibari ile)

Shiba Inu kurucusu

Shiba Inu projesi 2020 yılının Ağustos ayında Dogecoin’e rakip olarak geliştirildi. Projenin internet sayfasına göre, Shiba Inu’nun kurucusu Ryoshi takma adına sahip. Ryoshi ile ilgili bilgilerimizin sınırlı olduğunu söyleyebiliriz.

Temel özellikler

Shiba Inu, aynı isme sahip bir Japon köpek cinsinden esinlenilerek oluşturulmuş bir internet şakası token’ıdır. 2013 senesinde ortaya çıkan popüler kripto para Dogecoin’in “meme token” akımından ilham almıştır.

Genel olarak, “meme token” kategorisinde yer alan kripto paraların Bitcoin ya da Ethereum gibi çoklu kullanım alanları bulunmaz. Fakat, Shiba Inu, diğer meme token’ların aksine 2021 yılının Temmuz ayında merkeziyetsiz bir borsa kurdu.

Shiba Inu ile ilgili dikkat çeken özelliklerden bir tanesi de toplam arzıdır. 2020 yılında, token’ların Ethereum ağı üzerinde üretilme aşamasında bir katrilyon adet SHIB üretildi. Toplam arzın yarısı, Uniswap borsası üzerinde SHIB/ETH likidite havuzlarında kilitli olarak bulunmaktadır. Likidite havuzları, merkeziyetsiz borsalar üzerinde gerçekleşen ve yatırımcıların pariteler doğrultusunda getiri sağlar.

ShibaSwap nedir?

Merkeziyetsiz bir borsa olan ShibaSwap, eşlerarası al-sat işlemlerinizi gerçekleştirebileceğiniz bir kripto para platformudur. Aracı bir şirket olmaksızın, SHIB ve diğer kripto paraların alınıp satılmasına imkan tanır. Buna ek olarak, kullanıcıların likidite sağlamalarını ve token’larını kilitleyebilmelerini sağlar. ShibaSwap üzerindeki “stake” yani kilitleme işlemlerindeki kripto paralar dijital cüzdanlar üzerinde tutulur. Ayrıca, SHIB token ve ERC-20 tabanlı iki farklı kripto para, stake işlemleri sonucunda kazanılabilir.

ShibaSwap merkeziyetsiz borsası üzerindeki kilitleme işlemleri sonucunda kazanılan token’lardan ilki BONE, ikincisi de yazımızın başında bahsettiğimiz LEASH token’dır. BONE token’ın toplam arzı, 250 milyon adettir ve bir çeşit yönetişim token’ıdır. BONE tutan kullanıcılar, Shiba Inu üzerindeki değişiklikleri oylayabilirler. LEASH token, elastik token olarak da bilinir, stabil kripto paralara benzer bir dizayn içerir. İçerdiği logaritmik algoritma sayesinde, arzı azaltılıp arttırılabilir. Böylelikle, fiyat sabitmiş gibi ilerler. Ayrıca, LEASH token fiyat olarak DOGE’un 1000’de 1’i olacak şekilde performans gösterir.

Örneğin, Dogecoin’in fiyatı 5 cent civarında seyrediyorsa, dolaşımda olan LEASH token’lar mint edilirek ekleme yapılır ya da kaldırılarak yok edilir.

LEASH token özelindeki arz değişimi, Shiba Inu sahiplerinin değerlerini saklayabilmelerine imkan tanır.

ShibaSwap özellikleri

Bir meme token olan Shiba Inu’nun merkeziyetsiz borsası ShibaSwap üzerinde altı farklı özellik bulunur. Bu özellikler, ekosistem üzerindeki token’ların işlevselliğini arttırmayı hedefler.

Kazmak: Bu özellik, bir çeşit likidite havuz özelliğidir. Buna göre, kullanıcılar, kripto varlıklarını halihazırda var olan likidite havuzlarına aktarabilir. Böylelikle, likidite sağlayıcıları SSLP token ile ödüllendirilirler.

Havlamak: “Woof” olarak bilinen özellik sayesinde, kullanıcılar, BONE ödüllerini SSLP token cinsinden elde edebilirler.

Gömmek: Bu özellik sayesinde, SHIB token’lar kilitlenebilir ve karşıığında yüksek faiz getirili BONE token kazanılabilir. %200’e varan yüksek faiz oranları, kilitlenen tokenlar üzerinde xSHIB, xLEASH ya da xBONE olarak gözükür. BONE getirilerinin %33’ü anlık olarak dönüştürülebilirken, %66’sı altı ay süresince kilitli kalır.

Swap: Bir çeşit borsa özelliği olan Swap, farklı varlıklar arasında geçiş yapılabilmesine olanak tanır.

Bonefolio: Bu özellik, APY oranları ve güncel faiz oranlarının izlenebileceği bir paneldir. Temel olarak, veri akışı ve oranların görüntülenmesine yardımcı olur.

NFT: Shiba Inu cinsi köpeğin pikselleştirilmiş fotoğraflarının yer aldığı NFT özelliği, popüler NFT koleksiyonu CryptoPunks’a benzeyen görsellerden oluşur. “Shiboshis” ismindeki NFT’ler, kendi aralarında nadirlik seviyelerine göre sıralanmaktadır.

Tesla CEO’su Elon Musk’ın köpeğinden esinlenilerek oluşturulan ve son dönemde değeri hızla artan kripto para Shiba Inu’ya (SHIB) yatırım yapan bir kişi, inanılmaz bir servete ulaştı.

Yahoo’nun aktardığına göre, bir kripto para yatırımcısının geçen yıl ağustos ayında satın aldığı 8 bin dolarlık SHIB’in değeri dün itibarıyla 5,7 milyar dolara ulaştı.

SHIB’in değerindeki artış oranı, piyasaya sürüldüğü 1 Ağustos 2020’den bu yana yüzde 7 milyonu aştı. Sonrasındaki geri çekilmeyle birlikte Shıba halen popülerliğini koruyor.

Shıba Inu güncel fiyat performansı ve teknik görünümü

Geçtiğimiz ay SHIB fiyatını yükseltmeye yardımcı olan en büyük faktörlerin başında, birden fazla kripto para borsasında listelenmesi geliyordu. Böylece tokene kullanıcı erişimi hatırı sayılır biçimde arttı.

SHIB ve protokolün LEASH tokenini listeleyen yeni isimler arasında BitKan exchange, AOFEX, StealthEx ve CoinFlex yer alıyor. Change Now ayrıca, LEASH tokeni listelerken “SHIB tokenin DOGE tokeni alt etmesi için kampanya” başlattı.

Kripto para ödeme sağlayıcısı NOWPayments ile kurulan ortaklıkla, SHIB ve LEASH'in ödeme aracı olarak kabul edilmesi, bağış toplanabilmesi ve hatta toplu maaş ödemeleri gibi seçenekler için zemin hazırlandı.

Ayrıca NOWPayments, tüm SHIB işlemlerinden elde ettiği kârın yüzde 3'ünü yakarak deflasyonist bir hamle yaptı.

Teknik görünüme göre üçgeni aşağı yönlü kırılım sonrası 35 li seviyeler kırılmaması lazım 35 seviyesini test ettirebilirler oradan tepki alabilir.35 yıkılmadığı sürece yukarı yönlü bir ath baslatabilir. son dönemin popüler tokenları

Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz=> https://t.me/paraajansi – https://paraajansi.com.tr/ son dönemin popüler tokenları