SON DAKİKA: Türkiye'de kripto para yasası!

SON DAKİKA: Türkiye'de kripto para yasası! Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan "Kripto para yasası hazır, geciktirmeden Meclis'e taşıyacağız"  demişti!

SON DAKİKA: Türkiye'de kripto para yasası!

29 Aralık 2021 Çarşamba 20:25

SON DAKİKA: Türkiye'de kripto para yasası! Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan "Kripto para yasası hazır, geciktirmeden Meclis'e taşıyacağız"  demişti!

SON DAKİKA: Türkiye'de kripto para yasası! Bugün Meclis'te kripto para piyasalarını yakından ilgilendiren kritik bir görüşme yapıldı. Yasa için kripto para temsilcileri ve uzmanlarının görüşleri ele alındı.

Yeni düzenleme ile Kripto Para piyasasına yönelik denetimlerin artırılması ve kripto para piyasasının vergilendirilmesi planlanıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan düzenleme ile sistemdeki suistimallerin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

İlk görüşme bugün yapıldı. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş başkanlığında yapılan toplantıya, Ava Labs Türkiye İş Geliştirme Direktörü Dr. Aytunç Yıldızlı, Blockchain araştırmacısı Uğur Açıkgöz, Avukat Sima Baktaş ve ekonomist Kamile Uray ile Sait Arslan katıldı.

https://twitter.com/mustafaelitas/status/1476149568291102727?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1476149568291102727%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.coinkolik.com%2Fak-parti-grup-baskanvekili-mustafa-elitas-kripto-temsilcileriyle-tbmmde-bulustu%2F

Elitaş açıklamasında, “Ortak kanaatimiz bir an önce yasanın çıkarılmasıdır, sistemin önündeki engellerin kaldırılması, dış alemde ortaya çıkarılabilecek regülasyonun, düzenlemenin bulunmadığı ülkelerde yatırımcıların, aracı olabilecek kişilerin Türkiye’de faaliyetlerine devam etmeleri konusunda faydalı olacağı konusunu gündeme getirdiler.” ifadelerini kullandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, BDDK, MASAK, Gelir İdaresi, Merkez Bankası temsilcilerinin toplantıya katıldığını belirten

Elitaş, “Dünyada çok hızlı bir şekilde yaygınlaşan, 2010 yılında hayatımıza giren sanal para diye ifade edilen 10 yıllık süre içinde dünyada çok hızlı bir gelişime ortaya çıktı. Çeşitli ülkeler ayak uydurmaya gayret ettiler. Bugüne kadar 7-8 ülke bir yasal düzenlemeyi gerçekleştirmiş” dedi.

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…