SON DAKİKA : Türkiye MASAK'dan Binance'ye ceza!

SON DAKİKA : Türkiye MASAK'dan Binance'ye ceza! Mali Suçları Araştırma Kurulunca dünyaca ünlü Binance'ye ceza verildi! SON D...

SON DAKİKA : Türkiye MASAK'dan Binance'ye ceza!

25 Aralık 2021 Cumartesi 15:08

SON DAKİKA : Türkiye MASAK'dan Binance'ye ceza! Mali Suçları Araştırma Kurulunca dünyaca ünlü Binance'ye ceza verildi!

SON DAKİKA : Türkiye MASAK'dan Binance'ye ceza!

BN Teknoloji şirketine (Binance) Mali Suçları Araştırma Kurulunca (MASAK) yapılan yükümlülük denetiminde tespit edilen ihlallere ilişkin en üst limit olan 8 milyon lira idari para cezası kesildi.

MASAK tarafından Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun kapsamında yapılan yükümlülük denetiminde tespit edilen ihlallere ilişkin Binance’e en üst limit olan 8 milyon lira idari para cezası kesilmesi kararlaştırıldı.

MASAK

1 Mayıs’ta Resmi Gazete’de yayımlanan ilgili yönetmenlikle kripto varlık hizmet sağlayıcıları MASAK yükümlüleri arasına eklenmişti. Bu kapsamda MASAK, internet sitesinden kripto hizmet sağlayıcılara ilişkin rehber yayımlamıştı.

Kripto varlık hizmet sağlayıcılarının tabi oldukları yükümlülükleri detaylara girmeden kısaca özetlemek gerekirse: müşterinin tanınması, şüpheli işlem bildirimi, bilgi ve belge verme, devamlı bilgi verme ile muhafaza ve ibraz olarak belirtebiliriz

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…