SON DAKİKA ! Bitcoin fiyatlarında neler oluyor?

Kripto para piyasasında hareketli günler yaşanıyor. Rekor seviyeleri test eden Bitcoin'de neler oluyor düşüş başladı mı? Yuk...

SON DAKİKA ! Bitcoin fiyatlarında neler oluyor?

18 Ekim 2021 Pazartesi 15:24

Kripto para piyasasında hareketli günler yaşanıyor. Rekor seviyeleri test eden Bitcoin'de neler oluyor düşüş başladı mı?

Yukarı hareketinde ivme kaybeden BTC , yeterli hacim alamadığı için fiyat baskılanması yaşıyor. 58900 gibi fiyatlara kadar satış karşılayabilir ama aşağı kırılması halinde ,ki kırılacak gibi duruyor,55000 psikolojik desteğine kadar çekilebilir. Bu beklentide, BTC nin ETF inin ,salı günü New York Borsası nda işlem görmeye başlayacağı ve ilginin o tarafa kayabileceği beklentisi de var.

Analistler, gelecek yedi gün boyunca Bitcoin fiyatındaki değişimlerin tüm kripto paraları etkileyeceğini ve özellikle balinaların etkisinin bu dönemde çok fazla olacağını belirtti.

Lider coin için beklentiler kısa süre içerisinde büyük yükseliş olmasından yana olsa da bazı analistler bu hafta beklenen yükselişin değil tam tersi düzeltmelerin görülebileceğini düşünüyorlar.

Emlak, Enerji Ve Yakıt Krizi

Bu hafta hem geleneksel hisse senetlerini hem de Bitcoin’i etkileyebilecek önemli faktörler arasında Çin’de yaşanan Evergrande emlak krizi gelişmeleri, birçok ülkede yeni başlayan enerji ve yakıt krizinin BTC fiyatı üzerinde doğrudan etkili olması bekleniyor.

ETF Gelişmeleri

ABD’den gelecek önemli ETF gelişmelerinin bu haftanın en önemli etkileyicileri arasında olması bekleniyor. SEC’in bu hafta Bitcoin ETF’si ile ilgili son kararını vermesi beklenirken şimdilik onay verilip verilmeyeceğine dair olumsuz ve olumlu olmak üzere beklentiler mevcut. ETF gelişmelerinin Bitcoin fiyatını doğrudan ve en fazla etkileyecek gelişme olacağı ise artık kesin.

Düzeltmeler Yakından İzlenmeli

Kripto para piyasasında her zaman beklentilerin gerçek olmadığına dikkat çeken Rekt Capital isimli uzman analist, %80’lik bir düzeltme görülmesinin beklenmediğini ancak geçmişte ‘hiç beklenmedik zamanda’ %53’lük düzeltmelerin görüldüğünü hatırlattı.

Sadece aylar önce olumsuz bir %53’lük düzeltme olduğunu unutmayalım. Ortalama Ayı Piyasası -%84,5 derinlikte. Bu Boğa Piyasasından sonra tekrar olması çok muhtemel bir senaryo ve her an gerçekleşmeye başlayabilir.

Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz=> https://t.me/borsmetrecomtr