Rusya'nın Kripto Para Kararı !

Rusya'nın Kripto Para Kararı ! Rusya Maliye Bakan Yardımcısı Aleksey Moiseyev, Rus hükümetinin kripto para piyasalarında ki yaklaşımına dair değerlendirme yaptı.

Rusya'nın Kripto Para Kararı !

13 Ekim 2021 Çarşamba 17:57

Rusya'nın Kripto Para Kararı ! Rusya Maliye Bakan Yardımcısı Aleksey Moiseyev, Rus hükümetinin kripto para piyasalarında ki yaklaşımına dair değerlendirme yaptı.

Rusya'nın Kripto Para Kararı ! Ülkede kripto ödemeleri şu anda yasaklanmış durumda, ancak Rusların Bitcoin gibi dijital varlıkları satın almasına ve ticaretine izin verildi.

Rusya, Ocak ayında yürürlüğe giren bir yasanın parçası olarak kripto para birimi ödemelerini yasaklamaya devam ederken, ülkenin şu anda vatandaşlarının ticaretini tamamen yasaklama planı yok.

Yerel haber ajansı Interfax'tan Salı günü yayınlanan bir rapora göre, Rusya Federasyonu maliye bakan yardımcısı Alexey Moiseev, Rus vatandaşlarının yasal işlem tehdidi olmaksızın ülke dışında kripto para birimleri satın almalarına ve kullanmalarına izin verilmeye devam edileceğine inandığını söyledi. evde. Ülkede kripto ödemeleri şu anda yasaklanmış durumda, ancak Rusların Bitcoin ( BTC ) gibi kripto para birimleri satın almasına ve ticaretine izin verildi .

Moiseev, "Rus vatandaşlarının Rusya Federasyonu dışında açık bir cüzdanı olabilir, ancak Rusya Federasyonu içinde faaliyet gösterirlerse, mali egemenliğimiz nedeniyle öngörülebilir tüm gelecekte yasaklara tabi olacaklarını düşünüyorum" dedi.

Maliye bakan yardımcısı, milletvekillerinin hala Rusya'nın medeni kanununda dijital para birimlerini ve blok zinciri teknolojisini düzgün bir şekilde tanımlamaları gerektiğini ekledi. Rus hükümeti, Bitcoin'i resmi para birimi olarak kabul etmenin ülkenin finansal ve ekonomik sistemini olumsuz etkileyebileceğini iddia etti .

Rusya'nın konumu, finans ve düzenleyici kurumların tekrar tekrar kripto karşıtı açıklamalar ve politikalar yayınladığı Çin'inkiyle çelişiyor. Son zamanlarda, Çin Halk Bankası, ülkedeki tüm kripto işlemlerinin yasa dışı olduğunu açıkladı ve bundan önce, birkaç ildeki madenciler, operasyonlarında bir baskı ile karşı karşıya kaldıklarında kaçtılar .

Bununla birlikte, bazı Rus yetkililer, ülkenin merkez bankası tarafından verilen dijital bir ruble kullanımının BTC ve diğer kripto para birimleri ile aynı finansal riskleri oluşturmayacağını iddia etti. Rusya Devlet Duma Finansal Piyasalar Komitesi başkanı Anatoly Aksakov, geçen yıl bir Rus merkez bankası dijital para biriminin 2024 yılına kadar ulusal anlaşmaların ayrılmaz bir parçası olabileceğini söyledi .

( Cointelegraph )

Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz=> https://t.me/paraajansi – https://paraajansi.com.tr/