Metaverse dünyası avatarları nedir?

Metaverse dünyası avatarları nedir? Metaverse dünyasında sanal gerçeklik avatarlarımızla neler yapabiliriz? Bu avatarlar nedir? Detaylar haberimizde. ...

Metaverse dünyası avatarları nedir?

11 Kasım 2021 Perşembe 11:01

Metaverse dünyası avatarları nedir? Metaverse dünyasında sanal gerçeklik avatarlarımızla neler yapabiliriz? Bu avatarlar nedir? Detaylar haberimizde.

Metaverse dünyası avatarları nedir? Avatarlar yeni ortaya çıkmamakla birlikte Facebook'un metaverse'ü ona yeni bir boyut kazandırdı. Sanal bir alanda insan özelliklerini ve hareketlerini doğru bir şekilde oluşturmak için yapay zeka, sofistike modelleme teknikleri ve elektromiyografi kullanan hiper gerçekçi 3D avatarlara sahip olması muhtemeldir.

Avatar Nedir?

Etimolojik olarak avatar kelimesi Sanskritçe "iniş" kelimesinden türetilmiştir, özellikle yeryüzüne inen ve insansı bir form alan tanrılara atıfta bulunur. Avatarlarımız kelimenin tam anlamıyla sanal bir alanda veya oyun dünyasında kim olduğumuz ve avatarın eylemleri ve kararları bizimkiyle aynı olduğu için aynı ilke artık sosyal medya için de geçerlidir. Bu yaklaşım ilk olarak 1992 bilim kurgu romanı Snow Crash'te Neal Stephenson tarafından sunuldu ki bu tesadüfen metaverse kavramının ilk başlangıcıydı.

Hızlı ileri otuz yıl Facebook (META) ve Microsoft gibi teknoloji şirketleri, gerçekçi avatarlarla dolu zengin bir metaverse vizyonunu gerçekleştirmek istiyor.

Avatarlar, kullanıcının ekrandaki veya sanal görünümleri ve teknik olarak, hareketli uzuvlar, üst ve alt gövdeler gibi insansı özelliklere ve ifade edebilen bir yüze sahip oldukları sürece herhangi bir şekle girebilirler. Sektör genelindeki VR uygulamaları, belirli bir kullanım durumunun ihtiyaçlarına göre oluşturulan avatarları kendi alır.

VR Gözlükler nedir?

Özel donanımı , yazılımı olan ve bilgisayarla birlikte kullanılan yüksek teknolojili VR Sanal Gözlük Sistemleridir. Mercek-ekran, algılayıcı sensörler ve kablosuz kontrolcüler.

07.11.2021 tarihli haberimizde bahsettiğimiz gibi :

https://borsametre.com.tr/metaverse-sanal-gerceklik-nedir/75138/

Avatar Türleri

Yazılım sistemlerinin sanal bir ortam için avatar oluşturmanın bir kaç yolu vardır bunlar 3B veya 2B  olabilir.

VR avatarları – Bir VR avatarı, tipik olarak, kullanıcının dünyayı avatarın bakış açısından gördüğü birinci şahıs yorumlamasıdır. Dünyanın diğer katılımcıları, avatarın üst gövde kısmını kollarla birlikte ancak alt uzuvlar olmadan görebilir. Bu türü, karmaşık bacak hareketleri veya dünya içi hareketlilik gerektirmeyen ilkel VR uygulamalarının çoğunda bulacaksınız.

Tam vücut avatarları – Tam vücut avatarında , bir kinematik sistemi aracılığıyla tüm vücudun hareketlerini kopyalamak ve yeniden oluşturmak için sensörler kullanılır. Sonuç olarak, kullanıcı sanal dünyada daha fazla hareket özgürlüğüne sahiptir ve dijital varlıklarla etkileşim kurmak için tüm uzuvlarını kullanabilir. Gelişmiş VR oyunları genellikle bu türü kullanır ve Facebook'un meta veri deposu da muhtemelen bu rotayı seçecektir.

Facebook ( META ) şuanda arka uçta, canlı sensör verileri, kendisini çevreleyen dünya bağlamında gerçek zamanlı olarak yeniden yaratan bir sinir ağını çalıştırıyor.

Ready Player Me  gibi şirketler metaverse için platformlar arası avatarlar oluşturma konusunda uzmanlaşmış.

Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz=> https://t.me/borsmetrecomtrFacebookTwitterWhatsAppMessengerLinkedInCopy LinkEmailPaylaşFacebookTwitterWhatsAppFacebookTwitterWhatsAppMessengerLinkedInCopy LinkEmailPaylaş