Kurumsal yatırımcılarda stabil hareket !

Geçtiğimiz hafta kripto yatırım fonlarında kurumsal yatırımcılar hareketsiz kalmayı tercih etti !

Kurumsal yatırımcılarda stabil hareket !

3 Nisan 2023 Pazartesi 14:53

Geçtiğimiz hafta kripto varlık yatırım fonları, düşük bir miktar olan 2,5 milyon dolarlık bir giriş kaydetti. Ancak, önceki haftaya göre işlem hacimlerinin %30’dan fazla düşmesi nedeniyle kripto varlık yatırım ürünleri piyasasında genel bir hareketsizlik gözlendi.

CoinShares'in paylaştığı verilere göre, kripto varlık fonlarında işlem hacmi %33 oranında düştü ve geçtiğimiz hafta boyunca sadece 2,5 milyon dolarlık net bir giriş kaydedildi. CoinShares analistleri, aynı dönemde kripto borsalarında işlem hacminin de ortalama %60 oranında düştüğüne dikkat çekti. İşlem hacmindeki bu gerileme, bireysel ve kurumsal yatırımcıların bekleyişte olduğunu gösteriyor.

Varlık bazında bakıldığında, Bitcoin'e yönelik talebin oldukça güçlü olduğu görüldü. Rapora göre, Bitcoin fonları 8,8 milyon dolar toplarken, Bitcoin'in düşüşüne endeksli Bitcoin Short fonundan 2,5 milyon dolarlık çıkış gerçekleşti. Bu durum, Bitcoin'e olan güvenin arttığının bir göstergesi olarak yorumlanıyor. Bitcoin fiyatındaki artışa bağlı olarak ise toplam Bitcoin varlıkları Haziran 2022'deki 3AC çöküşünden bu yana en yüksek seviyesi olan 23,5 milyar doları gördü.

Ethereum fonları ise Bitcoin fonlarıyla ters orantılı hareket etti. Geçtiğimiz hafta boyunca Ethereum'a dayalı fonlardan 2,8 milyon dolarlık çıkış görülürken, Ethereum'un düşüşüne endeksli fonda 500 bin dolarlık giriş kaydedildi. Ethereum piyasasındaki bu olumsuz duygu, 12 Nisan'da gerçekleşecek olan Shapella güncellemesine bağlanıyor. Bu büyük güncelleme sonrası Ethereum ağındaki stake edilecek ETH'lerin serbest kalacak olması, kurumsal yatırımcıları tedirgin ediyor gibi görünüyor.

Sonuç olarak, Ethereum, Binance, Bitcoin Short ve çoklu varlık fonlarından çıkışlar, haftalık toplam net akışın düşük kalmasına neden oldu.

Ülke bazında bakıldığında, Almanya 21 milyon dolarlık fon girişiyle öne çıkan bölge oldu. ABD ve Kanada, Amerika bölgesinde toplamda 16,3 milyon dolarlık çıkışları yansıtırken, fon akışının ABD'den Avrupa'ya doğru kaydığı görüldü.