Kriptoyu kaçırmak yanlış karar

CBA CEO'su Matt Comyn, bankanın son kripto benimseme oyunu hakkında “Katılımda riskler görüyoruz, ancak katılmamada daha büyük riskler görüyoruz” dedi.

Kriptoyu kaçırmak yanlış karar

24 Kasım 2021 Çarşamba 09:20

CBA CEO'su Matt Comyn, bankanın son kripto benimseme oyunu hakkında “Katılımda riskler görüyoruz, ancak katılmamada daha büyük riskler görüyoruz” dedi.

Commonwealth Bank of Australia (CBA) CEO'su Matt Comyn, bankanın benimsenmesiyle ilişkili risklerden çok kriptoyu kaçırma riskleri konusunda endişeli olduğunu söyledi.

CBA,  şirketin 3 Kasım'da doğrudan bankacılık uygulaması aracılığıyla 10 dijital varlığın ticaretini destekleyeceğini açıklamasının ardından, Avustralya'da kripto tabanlı hizmetler sunan ilk "dört büyük" banka olmaya hazırlanıyor .

CBA'nın kripto sektörünü ele almasıyla ilgili olarak soruları cevaplayan CEO şunları kaydetti: “Katılmanın risklerini görüyoruz, ancak katılmamanın daha büyük risklerini görüyoruz. Varlık fiyatının kendisi hakkında bir görüşümüz olmadığını söylemek önemli, onu çok değişken ve spekülatif bir varlık olarak görüyoruz, ancak sektörün ve teknolojinin yakın zamanda ortadan kalkacağını da düşünmüyoruz.”

Comyn ayrıca, bankanın tüketicilerden gelen güçlü taleple birlikte blockchain teknolojisinden birçok kullanım vakası gördüğünü vurgulayarak, CBA'nın kripto benimseme oyunundan çok daha fazlasının geleceğini öne sürdü.

"Ve bunu anlamak istiyoruz, riskler konusunda doğru açıklamalarla müşterilerimize rekabetçi bir teklif sunmak istiyoruz. DLT ve blok zinciri teknolojisi içinde ve çevresinde yetenek oluşturmak istiyoruz ”diye ekledi.

ASIC FOMO'ya sahip değil ve sektörü düzenleyemiyor

CBA, kripto ve dağıtılmış defter teknolojisi konusunda yükseliş eğiliminde görünse de, Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırımlar Komisyonu (ASIC), sektörü denetleyemediğini belirterek yatırımcıları dikkatli olmaya çağırdı.

ASIC başkanı Joe Longo, Avustralya Mali İnceleme Zirvesi'nde konuşan ASIC başkanı Joe Longo , varlık sınıfı şu anda Avustralya'da "finansal ürünler" kapsamına girmediği için finansal uygulayıcının kriptoyu düzenleyemeyeceğini öne sürdü :“Kriptoya geçişin talebe dayalı doğası, bazı benzersiz zorluklar ortaya çıkardı. Şu anda birçok kripto varlığı muhtemelen 'finansal ürünler' değil, bu da finansal danışmanların danışmanlık sunmasını zorlaştırıyor.”

Longo'nun kişisel görüşüne göre, yerel yatırımcıları kriptoyu büyük bir dikkatle takip etmeye çağırdı ve “tüm yumurtaları bir sepete koyma” özdeyişinin akla geldiğini belirtti. Bununla birlikte, geçen ay Avustralya Senatosu tarafından öne sürülen kripto tekliflerinin yerel iklim için doğru hareket olduğunu da vurguladı .

“Politika perspektifinden nereye gidersek gidelim, Senatör Bragg'in komitesi, kriptonun burada ve şimdi kapımızın eşiğinde olduğu ve olağanüstü tüketici ve yatırımcı talebi tarafından yönlendirildiği gerçeğini vurgulamakta haklıydı” dedi.

Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz=> https://t.me/borsmetrecomtrFacebookTwitterWhatsAppMessengerLinkedInCopy LinkEmailPaylaşFacebookTwitterWhatsApp