Kripto ve emeklilik fonları: uzun vadeli yatırım kazanç şampiyonu olur mu?

Kurumsal yatırımcıların en temkinlisi olan emeklilik fonları, şimdilerde gelişen kripto ve blockchain sektörüne daha yakından bakıyor.

Kripto ve emeklilik fonları: uzun vadeli yatırım kazanç şampiyonu olur mu?

9 Ekim 2021 Cumartesi 09:31

Kurumsal yatırımcıların en temkinlisi olan emeklilik fonları, şimdilerde gelişen kripto ve blockchain sektörüne daha yakından bakıyor.

Ancak emeklilik fonlarının tipik olarak tercih ettiği sabit getirili finansal araçlar – uzun vadeli devlet tahvilleri gibi – bu günlerde neredeyse hiçbir şey ödemiyor, bu nedenle çalışanların emeklilik fonlarının yatırım planlayıcıları bir ikilem yaşıyor: Enflasyonun arttığı bir dünyada yatırım getirisi nerede bulunur?

O halde, kurumsal yatırımcıların en temkinlisi olan emeklilik fonlarının şimdi gelişen kripto/blockchain sektörüne daha yakından bakmaları tamamen şaşırtıcı olmayabilir.

Oregon Üniversitesi'nde finans profesörü olan Stephen McKeon, "Aile ofisleri, birkaç yıl önce kripto fonlarına suçlamayı yöneltti, ancak emekli maaşlarından artan ilgi gördük ve şu anda kriptoya maruz kalan birçok emekli maaşı var" dedi.

Uzmanlara göre emeklilik fonları "diğer segmentlere göre daha muhafazakar, riskten kaçınan yatırımcılar" olma eğilimindedir ve çoğunlukla uzun vadeli büyüme ve düşük oynaklık sergileyen yatırımları tercih ederler, bu da onları muhtemelen kripto/blockchain konusunda temkinli yapabilir.

Erken benimseyen

Blockchain firmalarına yatırım yapan ilk ABD merkezli emeklilik fonlarından biri, Fairfax, Virginia merkezli Fairfax County Polis Memurları Emeklilik Sistemiydi. Fonun baş yatırım sorumlusu Katherine Molnar , 2018'de blok zinciri ile ilgili işletmelere yatırım yapan bir fonda %0,5'lik bir tahsis ile durumu test etti.

Fon, tahsisini 2019'da %1'e yükseltti ve 2021 baharında blockchain ile ilgili iki yeni yatırım fonu ekledi. Mevcut hedef tahsisi %2'dir, ancak kripto ve kripto tabanlı şirketlerin değeri arttığı için, genel fon varlıklarının %7'si artık kriptodan oluşmuştu.

Molnar, emeklilik fonunun risk sermayesi fonlarına yatırıldığı için yeniden dengelenemediğini açıkladı, ancak Eylül ortasında Fairfax , dijital tokenlere ve kripto para türevlerine yatırım yapan bir kripto hedge fonu olan Parataxis Capital ile 50 milyon dolar yatırım yapma niyetinin sinyallerini verdi .  “Bu, yönlü bir değil, ancak tamamen likit de değil” dedi.

Polis memurlarının emeklilik fonunun yakın zamana kadar kripto para birimleri yerine kripto ile ilgili şirketlere - örneğin Bitcoin ( BTC ) yerine Coinbase - yatırım yapması da nadir değildir. “Çalışmamızdan, ankete katılan diğer birçok kurumsal yatırımcı segmenti gibi emeklilik fonlarının ve tanımlanmış fayda planlarının da dijital varlıkları içeren bir yatırım ürününün aktif yönetimini desteklediğini biliyoruz.”

Artık daha fazla emeklilik fonu bu yoldan gidebilir. Grayscale Investments CEO'su Michael Sonnenshein, “Sadece uzun süredir katılım gördüğümüz hedge fonu segmentinden değil, aynı zamanda son zamanlarda diğer kurumlardan, emekli maaşlarından ve bağışlardan da katılım görmeye başladık” dedi. dijital varlıklar — bu yılın başlarında Bloomberg'e verdiği demeçte , emeklilik fonlarının ve bağışların yatırım şirketinin gelecekteki büyümesinin çoğunu yönlendireceğini tahmin ettiğini de sözlerine ekledi.

California Kamu Çalışanları Emeklilik Sistemi (CalPERS) gibi emeklilik fonu devleri bile kripto/blok zinciri denizinde bir ayak parmağını batırdı. CalPERS , birkaç yıl önce Bitcoin madencilik şirketi Riot Blockchain LLC'ye yatırım yaptı ve o zamandan beri hissesini yaklaşık 113.000 hisseye yükseltti - Ekim başında yaklaşık 3 milyon dolar değerinde - ancak bu, CalPERS'in yönetim altındaki 133,3 milyar dolarlık özsermaye varlığıyla karşılaştırıldığında çok küçük kalır.

Ne kadar yeterli?

Bugün bir emeklilik fonu için ne tür bir kripto tahsisi uygundur? Johns Hopkins Üniversitesi Carey Business School'da doçent olan Jim Kyung-Soo Liew, 2017'de kripto ve emeklilik fonları üzerine en eski akademik makalelerden birinin ortak yazarlarından biriydi. Bu makale , %1.3'lük bir Bitcoin tahsisinin tamamen “optimal” olacağını buldu.

Bugün uygun olan nedir? Liew, "İleriye dönük olarak, kurumsal bir yatırımcı %10-20'lik bir tahsise bakmalı" dedi ve büyük emeklilik fonlarının toplam varlıklarının beşte birini önümüzdeki üç beş içinde kripto/blok zinciri yatırmalarını beklediğini açıkladı .

“Daha fazla kurumsal yatırımcı göreceğiz” diyen Liew, “Ufukları uzun” dedi. Bugünün 2 trilyon dolarlık kripto para piyasası kapitalizasyonu, uygun bir düzenleyici ortam varsayarak önümüzdeki üç ila beş yıl içinde 20 trilyon dolara yükselebilir.

Bunun emeklilik fonlarının geleneksel muhafazakarlığı karşısında uygun olup olmadığı sorulduğunda Liew, “Emeklilik fonlarının kurulları var; yatırım komiteleri var” ve evet, “sıklıkla aşırı muhafazakar olmakla ve harekete geçmeden önce her şeyi %100 anlamak istemekle suçlanıyorlar.”

Liew, eğitim açısından, onları bir araya getirmek biraz zaman ve çaba gerektireceğini, ancak baş yatırım görevlilerinin bir grup olarak oldukça zeki olduklarını ve kavramları kavrayabileceklerini söyledi. Bir sorun, diye kabul etti, "Risk aldıkları için ödüllendirilmiyorlar."

Engeller kaldı

Başka engeller olabilir. McKeon, "Bir zorluk, emekli maaşlarının büyük biletler gerektirmesi," dedi ve "bu nedenle, bu miktarda sermayeyi kabul etmek için alanın biraz olgunlaşması gerekiyordu. Fonlar artmaya devam ettikçe, emekli maaşlarının daha fazla katılımını görmeyi bekliyoruz.” Sandler, verilere işaret ederek, oynaklığın bir endişe kaynağı olmaya devam ettiğini söyledi :“'2021 Kurumsal Yatırımcı Dijital Varlık Çalışması', ABD emeklilik fonlarının, tanımlanmış sosyal yardım planlarının ve ankete katılan vakıfların %73'ünün, benimsemenin önündeki en büyük engel olarak oynaklığı gösterdiğini tespit etti.”

Ankete göre, ABD emeklilik fonları ve tanımlanmış fayda planları hala dijital varlıklar hakkında oldukça olumsuz bir görüşe sahip, “ancak piyasa olgunlaşmaya devam ettikçe ve bu yatırımcılar dijital varlıklarla daha rahat oldukça olumsuz algının azaldığını görmeye devam edeceğiz. teknoloji, altyapı ve maruz kalma kanalları ve bu varlıklar hakkında daha tam gelişmiş bir yatırım tezi var ”diye ekledi.

Hal böyle olunca emeklilik fonları da diğer kurumsal yatırımcılar gibi yatırım fırsatları bulmaya çalışıyor. The New York Times'ın belirttiği gibi , “ABD Hazineleri, güvenli emeklilik geliri için tercih edilen tahviller olmuştur. Ancak önümüzdeki on yıl için gerçek bir getiri sağlayamadılar.”

Bu arada, olumlu yanı, emeklilik fonlarının uzun bir ufku var ve kısa vadeli dalgalanmalara dayanabiliyorlar. Başka bir artı, “Kripto yeteneği dünya çapında eşit bir şekilde yayılıyor ve bu yeteneğin kaynağı olabiliriz” diye ekledi Liew.

Güvene dayalı kısıtlamalar elbette ortadan kalkmayacak. Birçok emeklilik fonu belediyeleri temsil eder ve birçok insanın ileri yaştaki finansal refahını ellerinde tutar. Bu çok fazla sorumluluk. Ancak Liew, “Biraz risk almazsanız bir ton ödül alamazsınız” dedi.