Kripto paraya bir kötü haber daha

Asya borsasının araştırma kolu olan Huobi Araştırma Enstitüsü tarafından yayınlanan bir rapor, ABD Federal Rezerv politikasında yapılacak değişikliklerin kripto para bi...

Kripto paraya bir kötü haber daha

7 Aralık 2021 Salı 13:51

Asya borsasının araştırma kolu olan Huobi Araştırma Enstitüsü tarafından yayınlanan bir rapor, ABD Federal Rezerv politikasında yapılacak değişikliklerin kripto para birimlerinin fiyatı üzerindeki etkisini inceliyor.

“Taper Landed: The Turning Point of the Cryptocurrency Market is Coming” başlıklı rapor, yaklaşan daralma nedeniyle yüksek riskli varlıkların (kripto para birimi dahil) devam eden büyümesinin sürdürülmesinin zor olabileceğini belirtiyor.

Huobi Raporu, Fed Taper Etkilerini İnceliyor

Huobi Research'ün “Taper Landed: The Turning Point of the Cryptocurrency Market is Coming” başlıklı son raporu , Federal Rezerv konik eylemi nedeniyle kripto para birimi fiyatlarının alabileceği olası rotayı ortaya koyuyor. Koniklik - yani tahvil alımlarındaki azalma nedeniyle piyasadaki dolar likiditesinin sürekli azalması - Bitcoin ve diğer varlıkların büyümesini olumsuz etkileyebilir.

Konik tartışma bir ay önce başladı ve çalışma tahminlerine göre, bu bağların alım azalmasına ve nicel gevşemenin (QE) sona ermesiyle, önümüzdeki Haziran başlayabilir. Bu düşüşün sadece Bitcoin'i değil, aynı zamanda yüksek riskli varlıkları da etkilemesi ve etkisinin daha sonra daha yerleşik varlıklara kayması bekleniyor.

Stok-Akış Sonu

“Taper Landed” ayrıca , piyasadaki kullanılabilirliğine ve üretimine bağlı olarak Bitcoin fiyatının artışını öngören iyi bilinen stoktan akışa (S2F) modelinde birkaç darbe alır . 24 Kasım'da yazılan rapor, Bitcoin'i çevreleyen ekonomik unsurların sınırlı olarak dikkate alınması nedeniyle bu modelin başarısız olacağını öngördü. Huobi Research'ten William Lee şunları söyledi:

“Şampiyon” Bitcoin S2F modeli neden aniden başarısız oluyor? Çünkü Plan B, modeli oluştururken yalnızca Bitcoinin aylık SF oranını ve tarihsel Bitcoin fiyat verilerini dikkate aldı, ancak dış makro değişikliklerin piyasa üzerindeki etkisini göz ardı etti.

Lee ayrıca, Bitcoin fiyatındaki büyümenin, ABD ve diğer hükümetlerin, görünüşte koronavirüs pandemisi sırasında piyasayı kurtarmak için üstlendiği ekonomik politikaların gevşemesiyle ilgili olduğunu açıklıyor. Ancak rapora göre, sözde daralmanın başlaması ve normalde daralma dönemlerinden sonra gerçekleşen, yaklaşan faiz artışıyla birlikte, hisse senedi büyümesindeki bu balon ve kripto para birimi fiyat artışları gelecek yıl patlayabilir.

Çalışma, daralma süreci hızlanırsa, bu etkilerin piyasada daha da hızlı hissedilebileceği sonucuna varıyor.

Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz.