Kripto paralarda büyük yükseliş!

Kripto paralarda son 1 yılın en güçlü fiyat artışını yaşıyor. Hangi kripto para ne kadar yükseldi? Hep beraber inceleyelim...

Kripto paralarda büyük yükseliş!

1 Mart 2022 Salı 12:15

Kripto paralarda son 1 yılın en güçlü fiyat artışını yaşıyor. Hangi kripto para ne kadar yükseldi? Hep beraber inceleyelim...

Kripto paralarda yaşanan kriz sonrası hızlı bir şekilde yükseliş gözlemlendi!

Gün içi en düşük seviyesi 37 bin 468 dolar olan Bitcoin, 44 bin 200 doları gördü.

En son 2021 yılının Şubat ayında günlük olarak yüzde 16’ya yakın bir yükseliş kaydeden kripto para, o günden bugüne bu büyüklükte bir hareket görmemişti. Bunun son bir yılın rekor günlük fiyat artışı olduğunun doğrulanması için günlük kapanış bekleniyor. Haber yazımı esnasında Bitcoin 43 bin 400 dolardan değer görüyor.

Ruble'den Bitcoin'e kaçış hızlandı!

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle uygulanan ağır yaptırımların Bitcoin başta olmak üzere kripto paralara olan talebi artırdığı değerlendiriliyor. Dijital varlık piyasaları veri sağlayıcısı Kaikao’nun verilerine göre, 24 Şubat günü BTC/RUB paritesi, Mayıs 2021’den bu yana en yüksek hacim seviyesine ulaştı. Bu veri, Rusya’da Bitcoin’e kaçışın hızlandığını gösteriyor.

Öte yandan savaşın yaşandığı Ukrayna’da ise nakit paraya erişimdeki problemler, kripto parayı güçlü bir alternatif olarak öne çıkardı. Geçtiğimiz günlerde, Ukrayna’da iki savaş muhabirinin ATM’ler ve kredi kartları çalışmayınca araba satın almak için Bitcoin kullanmaları gündeme gelmişti.

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.