Kripto para dünyasının sanat eserleri NFT'ler : Nedir? Nasıl Alınır/Satılır?

Kripto para dünyasının sanat eserleri NFT'ler : Nedir? Nasıl Alınır/Satılır? Sanat eserlerinin dijitalleştirildiği NFT, yani "değiştirilemez token"ları hakkınd...

Kripto para dünyasının sanat eserleri NFT'ler : Nedir? Nasıl Alınır/Satılır?

12 Kasım 2021 Cuma 10:06

Kripto para dünyasının sanat eserleri NFT'ler : Nedir? Nasıl Alınır/Satılır? Sanat eserlerinin dijitalleştirildiği NFT, yani "değiştirilemez token"ları hakkında bütün detaylar haberimizde.

Kripto para dünyasının sanat eserleri NFT'ler : Nedir? Nasıl Alınır/Satılır? Blockchain teknolojisi, kripto paraların ardından ekonomi dünyası ile sanatı da birleştirdi.

"Non-fungible token" (NFT) en önemli özelliği değiştirilemez ve şahsa ait olmalarıdır. Tokenlar  , NFT'lerin bir blok zincirinde oluşturulduğu gerçeğine atıfta bulunur ( çoğunluğu Ethereum blok zincirindedir).

NFT nasıl üretilir? 

NFT'ler, Ethereum isimli bir blok zinciri geliştiricileri tarafından hazırlanmış ve ERC-727Ctoken standartlarına göre üretilmektedir. Kullanıcılarının blok zincirinin teknik dünyasında kaybolmaması için işlemlerin kolaylıkla gerçekleştirilmesine olanak sağlayan plaformlar bulunmaktadır. NFT üretimi için gereksinim duyulan tek şey dijital kripto para cüzdanıdır.

Non-fungible token" (NFT) nedir?

Takas edilemez bir belirteç, bir varlığa eklenmiş benzersiz bir belirteçtir. " Fungible olmayan " terimi, NFT'lerin diğer NFT'lerle değiştirilemeyeceği anlamına gelir. Değeri değiştirmeden kripto para birimini değiştirebilirsiniz, ancak bir NFT'yi başka bir NFT ile değiştiremezsiniz. Her NFT, kendine özgü değeri olan benzersiz bir parçadır. Bu, NFT'leri özellikle değerli kılar çünkü türünün tek örneğidirler.

İçerik oluşturucular, sanat eserleri, GIF'ler, video klipler, müzik ve dijital ticaret kartları dahil olmak üzere hemen hemen her şeyi bir NFT yapabilir. Alıcılar, OpenSea gibi pazar yerlerinden NFT'leri satın alır ve daha sonra yeniden satar veya halka açık galerilerinde sergiler. Çoğu NFT, ekstra özelliklerle birlikte gelir - bazıları NFT ikinci kez satın alınana kadar kilidi açılmaz. Sanatçılar, biri NFT'yi her satın aldığında telif ücreti de alabilir.

NFT'leri nasıl satın alırsınız?

NFT'leri kripto ile satın almak için dijital bir cüzdan açarak başlayacaksınız. Dijital cüzdan, bakiyenizin ve işlemlerinizin kaydını tutar. Çoğu cüzdan sizin için otomatik olarak bilgilerinizi depolayan bir Ethereum hesabı oluşturur. Bu, cüzdanın kripto para biriminizi tutmadığı anlamına gelir. Yalnızca verilerinize erişmeyi kolaylaştırır. Banka hesaplarının aksine, Ethereum'unuzu aktarmanıza gerek kalmadan kolayca başka bir sağlayıcıya geçebilirsiniz.

Bir NFT satın aldığınızda, yalnızca dosyayı satın almazsınız. NFT'yi satma, çevrimiçi görüntüleme ve varlıkla birlikte gelebilecek diğer özelliklerden yararlanma hakkını satın alırsınız. Bu, NFT'leri bir yatırım yapar çünkü potansiyel olarak onları daha sonra kâr için satabilirsiniz. Bir kez kar elde ettiğinizde, yeni NFT'ler satın almak veya başka yatırımlar yapmak için Etherum'u kullanabilirsiniz.

NFT'lerle neler yapabilirsiniz?

NFT pazaryerlerinin halka açık galerileri vardır, böylece koleksiyonunuzu profilinizde görüntüleyebilirsiniz.  NFT'leri şimdi satın alarak ve değer artışlarıyla yeniden satarak bir yatırım olarak da kullanabilirsiniz. Birçok kişi NFT'lerini zarar ederek sattı. Ancak bazı kişiler, NFT'lerini doğru zamanda satarak Ethereum'da yüzlerce veya binlerce dolar kazandılar.

Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz=> https://t.me/borsmetrecomtrFacebookTwitterWhatsAppMessengerLinkedInCopy LinkEmailPaylaş