Kripto Para ATM Nedir?

Kripto Para ATM Nedir? Kripto Para ATM'lerinden Bitcoin nasıl alabilirim? Bitcoin ATM Nedir? Gelin hep birlikte Kripto Para ATM'leri nedir onu inceleyelim...

Kripto Para ATM Nedir?

8 Şubat 2022 Salı 15:13

Kripto Para ATM Nedir? Kripto Para ATM'lerinden Bitcoin nasıl alabilirim? Bitcoin ATM Nedir? Gelin hep birlikte Kripto Para ATM'leri nedir onu inceleyelim...

Kripto Para ATM Nedir?

Özellikle, Bitcoin kripto para birimini resmi para birimi olarak kabul eden El Salvador kripto para bulundurma liderliğinin yanı sıra Kripto Para ATM bulundurma konusunda da yüksek yerler de konumda. Kripto Para ATM'leri, her ne kadar kripto para borsaları kadar popüler olmasa da kripto para almak için insanlar tarafından ilgi görüyor. Dünyanın ilk Bitcoin makinesi 2013 yılında Kanada'nın Vancouver şehrinde açıldı. Bitcoin ATM'lerinin görünümü normal bildiğimiz banka ATM'lerinden farksızdır. Yalnız bu iki makine tipi arasında önemli farklılar vardır.

Örneğin normal banka ATM'lerinde kartı makineye yerleştirdikten sonra işlemlerinizi yaparsınız fakat Kripto Para ATM'sinde işler biraz farklı. Hesabınıza erişmek ve tradelerinizi bir banka kartıyla yapmak yerine, direkt nakit yatırarak ve yatırılan varlığı çekmek için bir cüzdan adresi sağlayarak çalışır. Bitcoin ATM'leri kullanıcıları alım ya da satım emirlerini gerçekleştirebilecekleri bir kripto para borsasına bağlar. Bazı durumlarda da kimi ATM operatörleri kripto para varlıklarını önceden yükler ve son kullanıcılara satar. Kısaca 3 başlıkla kullanımını anlatabiliriz.

  • Yatıracağınız tutarı ATM'ye yatırın.
  • Alınacak kripto birimlerini ekleyin ve cüzdan adresinizi onaylayın.
  • Detaylar onaylandığı vakit Bitcoin sağlanan adrese gönderilmiş olur.

Türkiye Bitcoin ATM'lerinde Ne Durumda?

Türkiye’de 2020 yılında sadece bir adet Bitcoin ATM’si aktif olarak çalışırken son dönemde bu ATM’lerin sayısı 9’a kadar yükseldi.

coinatmradar.com Verilerine göre

İstanbul'da 6 adet, Ankara'da, İzmir'de ve Antalya'da 1'er adet var.

Türkiye bu konuda özellikle bu kadar fazla Kripto Para kullanımı olan bir ülke için ATM sayısı yetersiz olduğu düşünülüyor. Dünya'da ilk 5 sıralamaya göre ABD'de 31632, Kanada'da 2313, İspanya'da 207, El Salvador'da 205, Polonya'da da 160 adet Kripto Para ATM'si bulunuyor.

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…