İngiltere Merkez Bankasından şok açıklama!

İngiltere Merkez Bankasından şok açıklama! İngiltere Merkez Bankası şok açıklamalarda bulundu kripto paraları teorik olarak sıfıra düşürebilir mi?

İngiltere Merkez Bankasından şok açıklama!

15 Aralık 2021 Çarşamba 10:15

İngiltere Merkez Bankasından şok açıklama! İngiltere Merkez Bankası şok açıklamalarda bulundu kripto paraları teorik olarak sıfıra düşürebilir mi?

İngiltere Merkez Bankasından şok açıklama! İngiltere Merkez Bankası'nın Finansal İstikrardan sorumlu başkan yardımcısı, kripto para birimlerinin teorik olarak da pratik olarak da değerinin sıfıra düşebileceğini söyleyerek yasal düzenlemelerin önemine vurgu yaptı.

Jon Cunliffe, Kripto Varlıkların Değersizleşebileceği Konusunda Uyardı

İngiltere Merkez Bankası’nın üst düzey yöneticisi, Salı günü BBC’nin Today programında kripto para birimlerinin değersizleşmesi konusunda bir uyarı yaptı. Cunliffe, sözlerine kripto para birimlerinin çok hızlı büyüdüğünü ve artık bir ana akım haline geldiğini kabul ederek başladı. Jon Cunliffe, kripto para birimlerinin mevcut piyasa değeri ile büyük bir tehlike oluşturmadığını ancak ileride finansal istikrar adına bazı riskleri barındırdığını söyledi.

Kripto para birimlerinin keskin bir şekilde düşmesi halinde zincirleme bir etkinin olabileceğini iddia eden Cunliffe, İngiltere Merkez Bankası’nın bu riskleri kontrol altına almaya hazır olması gerektiğini vurguladı:

“Fiyatları oldukça değişken olabilir. Teorik olarak da pratik olarak da değeri sıfıra düşebilir.”

Cunliffe, asıl endişelenilmesi gereken durumun, kripto para birimlerinin finansal sisteme tamamen entegre olması durumunda piyasa oyuncularını etkileyebilecek olmasının olduğunu iddia etti.

Jon Cunliffe’ın bu söylemi, kripto para birimleri hakkında yaptığı ilk uyarı değil. İngiltere Merkez Bankası’nın Finansal İstikrardan sorumlu Başkan Yardımcısı, Ekim ayında kripto para birimlerinin çökebileceğini söyleyerek regülatörlere yasal düzenlemelerin hızla tamamlanmasına adına bir çağrı yaptı.

İngiltere Merkez Bankası Raporu

İngiltere Merkez Bankası, Pazartesi günü yayınlanan Finansal İstikrar Raporunda şu sözleri kaydettiği:

“Kripto varlıklar, şu anda İngiltere’nin finansal istikrarı adına doğrudan risk oluşturmuyor. Ancak, mevcut hızlarında büyümeye devam ederlerse ve finansal sistemle daha büyük ölçüde bağlantılı hale gelirse, birtakım finansal istikrar riskleri sunacaklardır.”

Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz.FacebookTwitterWhatsAppMessengerLinkedInCopy LinkEmailPaylaş