İlk coin fonu , Bitcoin ETF 'i ,BITO koduyla New York Borsasında işleme başladı. BTC fiyatı 63 bin doları geçti

Grayscale Bitcoin Trust, 40 milyar dolarlık fonunu bir Bitcoin spot ETF'sine dönüştüreceğini açıklarken Bitcoin 63.000 dolara ulaştı.

İlk coin fonu  , Bitcoin ETF 'i ,BITO koduyla New York Borsasında işleme başladı. BTC fiyatı 63 bin doları geçti

19 Ekim 2021 Salı 17:20

Grayscale Bitcoin Trust, 40 milyar dolarlık fonunu bir Bitcoin spot ETF'sine dönüştüreceğini açıklarken Bitcoin 63.000 dolara ulaştı.

Bitcoin ( BTC ), ilk düzenlenmiş Bitcoin borsa yatırım fonunun (ETF) ilk çıkışında sağlam bir alım gördüğü için 19 Ekim'de 63.000 dolara ulaş

 BITO, 40 doların hemen altında açıldı ve konsolidasyondan önce fiyat keşfinde hızlı bir şekilde 42.09 dolarlık yerel zirvelere ulaştı.

Lansmanın gücü, klasik bir "söylentiyi satın al, haberleri sat" olayını oluşturacak şekilde, piyasanın tersine ABD açıklarına düşeceği korkularını hafifletmeye hizmet etti .

Ancak, yorumcular ETF'nin ilk birkaç saatinin sonunda ne olacağını görmeyi beklerken, oynaklık hala devam ediyor.

Her ikisi de Bitcoin vadeli işlemlerine dayanan, piyasaya sürülecek ilk iki ETF'ye yönelik ayrı eleştirilere yanıt veren Kraken büyüme lideri Dan Held , aynı korkuların 2017'nin sonlarında bu vadeli işlemlerin lansmanını çevrelediğini savundu . Sonuçta, bunlar asılsızdı.

Gri tonlamalı GBTC ETF dönüşümü resmen "başlıyor"

Diğer ETF haberlerinde, kurumsal yatırım devi Grayscale Salı günü, amiral gemisi Bitcoin ürününü bir ETF'ye dönüştürmek için başvurduğunu doğruladı .

Grayscale Bitcoin Trust ($GBTC), onaylanması durumunda yeni $BTC kodu altında işlem görecek.

CEO Michael Sonnenshein video yorumlarında, "Oturduğumuz yerden, dijital varlık ekosisteminde daha önce hiç bu kadar büyük bir olgunluk görmedik ve bunun GBTC'nin yaşam döngüsü yolculuğunda bir sonraki adım olduğundan eminiz." Dedi. (Cointelegrap)