Hisse senetleri yerini kriptoya bırakıyor

Geleneksel hisse senetlerine kıyasla paralarını kriptoya yatırma olasılıklarının daha yüksek olacağını söyleyen katılımcıların sayısı sadece beş ayda %140 arttı.

Hisse senetleri yerini kriptoya bırakıyor

9 Aralık 2021 Perşembe 09:43

Geleneksel hisse senetlerine kıyasla paralarını kriptoya yatırma olasılıklarının daha yüksek olacağını söyleyen katılımcıların sayısı sadece beş ayda %140 arttı.

Tüketici veri toplayıcı CivicScience tarafından yapılan yeni araştırma, giderek artan sayıda yatırımcının daha fazla kripto satın almak için hisselerini sattığını tespit etti.

Araştırma soruları, 2021 yılı boyunca değişen zamanlarda ABD'de 18 yaşın üzerindeki kişilere gönderildi. Sonuçlar, ABD nüfus sayımı verilerine göre ağırlıklandırıldı. Her soruya 1000 ila 40.600 arasında yanıt veren vardı.

Ankete katılan 3.700 katılımcıdan , paralarını geleneksel hisse senetlerine göre kripto para birimine yatırma olasılığının daha yüksek olacağını söyleyenlerin sayısı sadece beş ayda %140 arttı.

Haziran ayında, ankete katılanların yalnızca %10'u, Kasım ayında %24'e yükselen geleneksel hisse senetlerine kıyasla paralarını kripto para birimine yatırma olasılığının daha yüksek olacağını söyledi.

Finans piyasasını ve ekonomiyi “çok yakından” veya “biraz yakından” takip ettiklerini söyleyenlerin, geleneksel varlıklarını kripto ile değiştirme olasılıklarının daha yüksek olması ilginç.

Piyasayı “çok yakından” takip ettiğini söyleyen 1285 katılımcının %40’ı kendilerinin veya tanıdıklarının kripto satın almak için geleneksel hisse senetlerini sattığını söyledi.

Bu oran, piyasayı “biraz yakından” takip edenler için %30’a, “hiç de yakından takip etmediğini” söyleyenler için yaklaşık %17’ye düştü.

Kripto için hisse senedi satan 1.988 katılımcının yaklaşık %44'ü, portföylerinin %10'undan azını sattıklarını söyledi.

Ancak yaklaşık beşte biri, CivicScience'dan Zack Butovich'in "şok edici derecede önemli bir sayı" olarak tanımladığı kriptoyu satın almak için hisse senedi varlıklarının yarısından fazlasını satmıştı. Bu onu zorluyor olabilir, ancak kesinlikle dikkate değer.

Web sitesine göre CivicScience, verilerini dijital ve mobil içerik ortaklıkları aracılığıyla sağlıyor. 

Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz.FacebookTwitterWhatsAppMessengerLinkedInCopy LinkEmailPaylaş