FED başkanı doğruyu söyledi, Bitcoin düştü

Bitcoin (BTC), ABD hisse senetleri ve emtialar, Federal Rezerv'in enflasyonun sadece "geçici" bir sorundan daha fazlası olduğunu kabul etmesi ve daralmanın beklenenden daha erk...

FED başkanı doğruyu söyledi, Bitcoin düştü

1 Aralık 2021 Çarşamba 09:19

Bitcoin (BTC), ABD hisse senetleri ve emtialar, Federal Rezerv'in enflasyonun sadece "geçici" bir sorundan daha fazlası olduğunu kabul etmesi ve daralmanın beklenenden daha erken gerçekleşebileceğini ima etmesinden sonra darbe aldı.

ABD Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell'ın enflasyon ve Omicron COVID-19 varyantının büyüyen tehditler olduğunu ve bankanın kolay para politikalarının beklenenden daha erken sona erebileceğini ima etmesi üzerine 30 Kasım'da küresel finans piyasası bir darbe aldı.

Powell'ın açıklamalarından önce, Bitcoin ( BTC ) yükselişteydi ve dijital varlık 30 Kasım'ın erken işlem saatlerinde 55.840$'dan %6 artışla gün içi en yüksek 59.200$'a yükseldi, ancak fiyat tekrar aşağıya düştü. FED'in açıklamalarının ardından 57.000 $ gördü.

Şu anda , Bitcoin 56.700 dolara tırmanmayı başardı, ancak bir dizi teknik gösterge, traderların BTC'nin bir sonraki hamlesinden emin olmadıklarına işaret ediyor.

Hisse senetleri ve emtialar darbe alıyor

Fed'in yorumlarından en çok etkilenen sadece Bitcoin değildi. Ekonomist ve CryptoQuant analisti Jan Wuestenfeld'e göre dolar endeksi (DXY) yükselirken DOW, altın ve diğer hisse senedi endeksleri geri çekildi. 

'Powell'da değer kazanan ABD doları endeksi, FED'in (ne kadar inandırıcı olursa olsun) daralmayı hızlandırabileceğini belirtiyor. Diğer her şey düşüyor. Altın dahil.”

Fed "ikili bir şekilde davranıyor"

Piyasa analisti ve eski hazine çalışanı Nik Bhatia, Fed'in "dinamik koşullara tepki verme yeteneğine sahip olmadığını" ve bunun yerine "ikili bir şekilde davrandığını" söyledi.

Bhatia i,“İşler iyi gidiyorsa, politikayı sıkılaştırabilir. Ekonominin başı beladaysa, politikayı rahatlatır.”dedi.

Bhatia'ya göre, "Amerika Birleşik Devletleri'nde enflasyon hızla yükseliyor" ve "başlık istatistikleri, toplam fiyat seviyelerinde on yıllık yüksek artışlara işaret ediyor."

Aynı zamanda, Fed "esas olarak şimdiye kadarki en kolay para politikasını" uyguladı, Bhatia'yı "enflasyonun uyanmasıyla birlikte bunun yakında sona ereceği" konusunda uyarmaya yönlendirdi.

Bhatia ,“Fed, daha sıkı para politikası nedeniyle uzun vadeli büyüme ve enflasyon beklentilerinin düşmesine rağmen politikayı sıkılaştırdığı bir politika hatasına doğru gidiyor (bu yüzden buna politika hatası deniyor).”dedi.

Artık "geçici enflasyon" değil

İlginç bir şekilde, Powell'ın yorumları, bir yıl boyunca süren “geçici enflasyon” mantrasının artık sona erdiğini ve Federal Rezerv başkanının geçici anlatıdan “emekli olma” zamanının geldiğini öne sürdüğünü kabul etti.

Fed'den biraz daha dürüstlük geldiğini görmek canlandırıcı olsa da, kripto para birimi uzmanı Anthony Pompliano, ortalama bir insanın başından beri enflasyonun doğası gereği “geçici” olmadığını ve muhtemelen 2022'ye kadar bir sorun olarak kalacağına dikkat çekti.

Genel kripto para piyasa değeri şu anda 2.638 trilyon dolar ve Bitcoin'in hakimiyet oranı %41,2.

Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz=> https://t.me/borsmetrecomtrFacebookTwitterWhatsAppMessengerLinkedInCopy LinkEmailPaylaşFacebookTwitterWhatsApp