Facebook'un antitröst hedefleri Metaverse nasıl etkileyecek?

Facebook'un antitröst hedefleri Metaverse nasıl etkileyecek? Facebook'un İnstagram ve WhatsApp ile antitröst hedefleri Metaverse dünyasını nasıl etkileyecek?

Facebook'un antitröst hedefleri Metaverse nasıl etkileyecek?

29 Aralık 2021 Çarşamba 21:25

Facebook'un antitröst hedefleri Metaverse nasıl etkileyecek? Facebook'un İnstagram ve WhatsApp ile antitröst hedefleri Metaverse dünyasını nasıl etkileyecek?

Facebook'un antitröst hedefleri Metaverse nasıl etkileyecek?

Facebook'un ana şirketi Meta Platforms Inc., Federal Ticaret Komisyonu ile muazzam bir antitröst mücadelesi içinde, ancak bu, 2022'deki sorunlarının en küçüğü olabilir.

Meta'nın FB'si, 0.83% hisse senedi Eylül başından bu yana %8 düşerek, bir ihbarcının açıklamalarından ve üç aylık dönem sonuçlarının cansız sonuçlarından kaynaklanan haftalarca süren oynaklığın altını çizdi . Facebook ayrıca, Mark Zuckerberg'in metaverse hırslarına giden en olası yolunu kesebilecek FTC davasının ötesinde, değişen demografik veriler, eyalet başsavcıları-genel davalar ve federal eylemlerle bir halkla ilişkiler felaketi ile başa çıkıyor.

Paralel bir yolda, Facebook aylardır Apple Inc. AAPL'ye karşı bir antitröst davası hazırlıyor. 0.46%The Information tarafından hazırlanan bir rapora göre bu, iPhone üreticisinin Facebook gibi uygulama üreticilerini Apple uygulamaları için geçerli olmayan App Store kurallarına uymaya zorlayarak akıllı telefon pazarındaki etkisini kötüye kullandığını iddia ediyor .

Önde ve ortada, FTC'nin Instagram ve WhatsApp'ı Meta'dan elden çıkarma arayışı, önceki on yılda büyük teknoloji satın almalarını artırabilecek cüretkar bir teklif. Hukuk uzmanları, çabaların Facebook'u parçalamada başarılı olacağından şüphe duymaktadır, ancak Meta tam olarak işleyen bir "metaverse" yolunu satın almaya çalışırken FTC'nin de mümkün olduğu kadar yeni satın almaların önünde durması muhtemeldir.

The Information tarafından hazırlanan bir rapora göre FTC, Meta'nın metaverse'den ilham alan satın alma çılgınlığını yavaşlatmaya çalışıyor ve VR fitness uygulaması Supernatural'ı satın almak için 400 milyon dolarlık derinlemesine bir antitröst soruşturması açıyor gibi görünüyor Pitchbook'a göre bu, Meta'nın bu yıl yaptığı yarım düzine satın alma işleminden biriydi ve son üç yılda en az beşinci VR satın alımıydı.

Başkan Joe Biden'ın Eylül ayındaki bağlayıcı olmayan yürütme emri, FTC ve Adalet Bakanlığı'na, sözleşmeyi imzalamadan önce satın almaları yoğun bir şekilde değerlendirme yetkisi verdi. FTC'nin antitröst davasının Meta'yı parçalamaya yönelik davası, rekabeti ortadan kaldırdığı iddia edilen rakip Instagram (2012'de 1 milyar dolara) ve WhatsApp'ın (2014'te 16 milyar dolara) milyar dolarlık "satın al ve göm" yaptığı satın almalara odaklandığından, bu özellikle anlamlıdır.

Ancak, Pennsylvania Üniversitesi'nde hukuk profesörü Herbert Hovenkamp, ​​FTC'nin her iki anlaşmayı onaylaması ile bu yılın başlarında davanın arkasındaki kanıtları sorgulayan federal bir yargıcın kararı arasındaki farkın, davanın uzun bir atış olmasını sağladığını söyledi.

Hovenkamp MarketWatch'a "Meta büyük olasılıkla başarılı olacak çünkü FTC her ikisini de yeni satın alma yönergelerinden önce gözden geçirip onayladı" dedi. "Bunu yıllar sonra yapmak, birleşme ve satın alma kurallarını istikrarsızlaştıracak ve yatırım için kötü bir ortam yaratacaktır."

Bununla birlikte, satın almalara karşı gelecekteki direnç , en azından Meta'nın rekabeti yakalama yeteneğini yavaşlatacak ve onu TikTok ve Snap Inc gibi rakiplere daha fazla maruz bırakacaktır. SNAP, 0.44% genç kullanıcılar için Instagram'a meydan okumayı başardı.

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…