Facebook ve Instagram’a 3D avatarlar geliyor

Meta; Facebook Messenger ve Instagram’a 3D avatarlar getirmeye başlıyor. Sosyal medya devi, Instagram hikayele...

Facebook ve Instagram’a 3D avatarlar geliyor

1 Şubat 2022 Salı 11:11

Meta; Facebook Messenger ve Instagram’a 3D avatarlar getirmeye başlıyor.

Sosyal medya devi, Instagram hikayeleri ve doğrudan mesajlar için 3D avatar sunacağını açıkladı. Meta’nın platformları aracılığıyla kullanıcılar; çıkartmalarda, gönderilerinde, Facebook profil resimlerinde sanal karakterlerini kullanabilir.

İlk olarak ABD, Kanada ve Meksika için sunulacak olan yeni 3D avatar özelliği, Quest VR platformu da dahil olmak üzere Meta’nın platformlarında kullanılabilecek. Meta’nın avatarlar ve sanal kimlikten sorumlu genel müdürü Aigerim Shorman blog yazısında yeni avatarların, engelli kullanıcıları kapsayacak şekilde işitme cihazları ve tekerlekli sandalyeler gibi şekilleri ve yardımcı cihazları içereceğini söyledi.

Özellik, Instagram Hikayeler kısmında bir etiket olarak çıkacak ve tıpkı anket ya da soru sorma etiketlerini kullanabildiğimiz gibi ulaşabileceğiz. Dileyen kullanıcılar burada kendi üç boyutlu avatarlarını yaratarak diledikleri gibi hikayelerine ekleyebilecekler.

MetaCEO’su Mark Zuckerberg, geçen yıl Meta’nın yeni adını açıklarken metaverse’in şirket için birincil öncelik olduğunu söyledi. Zuckerberg son paylaştığı gönderisinde ise, “(Önümüzdeki dönemde) gerçekten sanala kadar farklı şekillerde birden fazla avatarınız olacak.” dedi.

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…