Ethereum (ETH) Kullanıcıları 30 Günde 1 Milyar Dolar İşlem Ücreti Ödedi

Ethereum ağında ,lider altcoin Ether (ETH) enflasyon karşıtı varlık olmaya hızla yaklaşıyor. Zincir üstü (on-chain) analiz...

Ethereum (ETH) Kullanıcıları 30 Günde 1 Milyar Dolar İşlem Ücreti Ödedi

18 Ekim 2021 Pazartesi 13:53

Ethereum ağında ,lider altcoin Ether (ETH) enflasyon karşıtı varlık olmaya hızla yaklaşıyor.

Zincir üstü (on-chain) analiz platformu Token Terminal, Ethereum ağı işlem ücretleri ve EIP-1559 özelliğinin Ether ağı üzerindeki etkilerini gösteren bir bilgi grafiği paylaştı.

30 Günde Ağ İşlem Ücretlerinin %82,45’i Yakıldı

Aynı dönemde, 824 milyon dolar değerinde Ether (ETH) yakımı yapıldı. Daha önceleri de belirttiğimiz gibi, yüksek ağ kullanımının olduğu dönemlerde, çıkarılan Ether’den daha fazla Ether yakımı yapılır. Bu nedenle, Ethereum arzının özellikle deflasyonist olduğu bazı dönemler vardır.

Bu özellik, Ethereum’un ana ağında (mainnet) 5 Ağustos 2021 tarihinde aktifleştirildi. Ekim ortasına kadar 500 binden fazla Ether yakımı gerçekleştirildi. Bu süreç, satış baskısını azaltırken, genellikle en büyük ikinci kripto para birimi için bir yükseliş katalizörü olarak değerlendiriliyor.

Ethereum The Merge Yolunda

Ethereum 2.0 Merge, yani iş kanıtı (PoW)’dan hisse kanıtı (PoS) konsensüsüne geçiş birlikte çalışabilir bir devnet’te (geliştirici ağında) etkinleştirildi.

8 Ekim 2021 tarihinde, Ethereum’un çekirdek geliştiricileri, Besu, Erigon, EthereumJS, Geth, Nethermind, Nimbus, Lighthouse, Lodestar, Quilt, Prysm ve Teku müşterileri ile çok istemcili kapalı geliştirici ağında The Merge’i etkinleştirdi.

Ethereum Vakfı’ndan Tim Beiko, 2021 ila 2022’nin ilk çeyreği arasında Ethereum’un Pithos devnet’inin Ethereum‘a katkıda bulunanlar ve meraklıları tarafından stres testine tabi tutulacağını açıkladı.