Ethereum Bitcoin'i tahtından indiriyor

X kuşağı milyarder işadamı Ken Griffin, “kripto para birimleri söz konusu olduğunda Bitcoin tutkusunun yersiz olduğunu” söyledi.

Ethereum Bitcoin'i tahtından indiriyor

12 Kasım 2021 Cuma 09:46

X kuşağı milyarder işadamı Ken Griffin, “kripto para birimleri söz konusu olduğunda Bitcoin tutkusunun yersiz olduğunu” söyledi.

Amerikan hedge fonu Citadel Kenneth Griffin'in milyarder CEO'su, Ethereum ( ETH ) para biriminin, kriptonun lideri olarak anılan Bitcoin'in ( BTC ) yerini alacağını düşünüyor . Citadel, ABD borsasındaki işlem hacminin dörtte biri olan 40 milyar doların üzerinde sermayeyi yönetiyor.

The New York Times'ın ev sahipliği yaptığı  DealBook zirvesi sırasında Griffin, “Bitcoin tabanlı anlayışın, yeni nesil kripto para birimlerinde Ethereum tabanlı konseptle değiştirileceğini” tahmin ettiğini söyledi.

Ethereum tabanlı kripto para birimlerinin “daha ​​yüksek işlem hızlarının [ve] işlem başına daha düşük maliyetin faydalarına” sahip olduğunu ekledi.

Ethereum şu anda Bitcoin'den sadece biraz daha hızlıdır, ancak Eth2 tamamen uygulandığında işlem hızlarını önemli ölçüde artıracak ve maliyetleri düşürecektir.

Griffin, özellikle “ticari kullanım durumu” olmadığını iddia ettiği Bitcoin konusunda uzun süredir kripto şüphecisi.

Kripto paranın ve onun altında yatan blok zinciri teknolojisinin "gerçekten ilginç bir teknoloji" ve "dünya çapında merkezi olmayan bir defter tutmanın güçlü bir yolu" olduğunu belirtmesine rağmen, nihayetinde "çoğu sorun için gerçekten ihtiyacımız olan çözüm bu değil. ”

“İnsanlar yeni fikirler ve yeni yaratımlar dünyasına çok odaklanmış durumda” dedi ve “Kripto para birimleri söz konusu olduğunda bu tutkunun bir kısmının yersiz olduğundan endişeleniyorum.” dedi.

Zirve sırasında, dolandırıcılık riski, yüksek maliyetler ve enerji harcaması dahil olmak üzere “kripto tarafından ele alınmayan bir dizi sorun olduğunu” iddia etti.

“Bitcoin, ödemeleri yönetmek için inanılmaz derecede pahalı” dedi. Şu anda Bitcoin işlem başına yaklaşık 4,1 ABD Doları maliyet tutarındadır . Tipik kredi kartı işlem ücretleri, Mastercard, Visa ve American Express gibi popüler ağlarda %1,4 ile %3,5 arasında değişmektedir. Tavsiye ücretli maliyeti banka kartları için yaklaşık% 0,5'dir.

Sürdürülebilirlik açısından Griffin, Bitcoin'in "küresel ısınmaya bugün dünya çapında kullandığımız herhangi bir ödeme biçiminden daha büyük bir katkıda bulunduğunu" iddia etti.

Bitcoin'in yıllık karbon ayak izi yaklaşık 90,48 ton CO2'dir. Enerji Tüketim Endeksi'ne göre, her Bitcoin işlemi 2.008.657 VISA işleminin eşdeğer karbon ayak izine sahiptir .

Öte yandan, Bitcoin madenciliği, yenilenebilir enerji ve aksi takdirde boşa harcanacak fazla güç gibi en düşük maliyetli enerji biçimlerini de kullanır. Bankaların ve finans kurumlarının sorumlu olduğu emisyon miktarını fiilen ölçmek de önemli ölçüde daha zordur.

Kripto trenini çoktan kaçırmış olabileceğinden endişe duyup duymadığı sorulduğunda, “Tren bir anlamda hala istasyonda olduğunu düşünüyorum…. Bence hala erken vuruşlarda çok fazla. ” dedi.

Bu yılın başlarında, Citadel'in Robinhood'a Gamestock hisseleri için verilen ticaret limitlerinin gerisinde kaldığına dair söylentiler vardı . Zirve sırasında efsaneye herhangi bir kişisel katılımını reddetti ve bunu “kötü bir komedi şakası” olarak nitelendirdi.

Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz=> https://t.me/borsmetrecomtrFacebookTwitterWhatsAppMessengerLinkedInCopy LinkEmailPaylaş