En popüler Türk Kripto Borsaları nelerdir?

Thodex olayından sonra güvenirliliğini yitiren Türk Kripto Borsaları yine de Türk yatırıcımlar tarafından en çok aranan arasında. Peki Türk Kripto Borsaları hangileridir? Kuruc...

En popüler Türk Kripto Borsaları nelerdir?

16 Aralık 2021 Perşembe 13:56

Thodex olayından sonra güvenirliliğini yitiren Türk Kripto Borsaları yine de Türk yatırıcımlar tarafından en çok aranan arasında. Peki Türk Kripto Borsaları hangileridir? Kurucuları kimlerdir? Haberimizin detayları…

Türkiye’de yerli ve global anlamda bir çok kripto borsası bulunmaktadır. Türkiye’deki piyasanın büyüklüğü tahminen 900 milyon dolar. Yatırımcı sayısı ise 4 milyonu aşıyor. Bu sebepten ötürü bir çok yerli ve global kripto borsalarında rekabet hat safhada. Thodex, Vebitcoin, Sistemcoin gibi borsaların batışından sonra Türk yatırımcıların bir süre mesafeli yaklaştığı kripto paraya ilgi devam ediyor. Bir dönem yerli borsalarda işlem hacimleri yaşanan bu güvensizlikten dolayı düşmüştü fakat son dönemde piyasaların hareketlenmesiyle yerli borsaların hacimleri de yükseldi. Kripto para piyasasında Türk yatırımcının fazla olması, bir çok global borsalar burada hizmet veriyor. Bu borsalardan bir kaçı şunlardır;

Türkiye’de yerli ve global anlamda bir çok kripto borsası bulunmaktadır. Türkiye’deki piyasanın büyüklüğü tahminen 900 milyon dolar. Yatırımcı sayısı ise 4 milyonu aşıyor. Bu sebepten ötürü bir çok yerli ve global kripto borsalarında rekabet hat safhada. Thodex, Vebitcoin, Sistemcoin gibi borsaların batışından sonra Türk yatırımcıların bir süre mesafeli yaklaştığı kripto paraya ilgi devam ediyor. Bir dönem yerli borsalarda işlem hacimleri yaşanan bu güvensizlikten dolayı düşmüştü fakat son dönemde piyasaların hareketlenmesiyle yerli borsaların hacimleri de yükseldi. Kripto para piyasasında Türk yatırımcının fazla olması dolayısıyla bir çok global borsalar burada hizmet vermekte. Bu borsalardan bir kaçı şunlar; Binance, Coinbase Pro, Huobi Global, KuCoin, Kraken, Bitfinex ve Bithumb. Fakat biz bu yazımızda sizlere, Türk kripto borsalarından bahsedeceğiz. Dünya çapında siteler arasında Türk Bitcoin borsalarının sıralamasına yer verildi. İşte sıralama;

SıraBorsa İsmiGlobal Siteler İçindeki Sıralaması
1Paribu.com6,893
2BtcTurk.com9,390
3Bitci.com39,471
4Bitlo.com78,906
5Bitexen.com93,360
6İcrypex.com125,035
7Koinim.com151,553
8Felixo.com303,420
9Bitubu.com373,413
10Coinzo.com381,159
11Bitturk.com488,771
12Barimeks.com647,511
13Tomya.com945,593
14Abstocks.com1,197,751
15Narkasa.com1,199,039
16Bithesap.com1,515,899
17Coinpara.com1,599,114

Kısaca bazı Türk kripto para borsalarını tanıyalım!

  • Paribu: Türkiye’nin en eski kripto para borsalarındandır.  Paribu, 14 Şubat 2017’de kullanıma açıldı. Paribu’nun CEO’su Yasin Oral’dır.
  • BtcTurk: BtcTurk, Türkiye’nin Türk lirası tabanlı ilk kripto para alım satım platformudur. 1 Temmuz 2013 tarihinde Kerem Tibuk tarafından kuruldu ve 2018 yılında QNB Finansinvest CEO’su Özgür Güneri tarafından devralındı.
  • Bitci: 2018 yılında Çağdaş Holding’in CEO’su olan Burak Çağdaş Çağlar tarafından kuruldu. Kullanıcılarının yatırım hareketlerini inceleyip, raporlayan bir Türk kripto para borsasıdır. Bitci.com, Türk Blockchain’ini yurt dışına ihraç eden ve dev ortaklıklarla yatırımcılarına güven aşılayan Bitci Teknoloji’nin hayata geçirdiği bir projedir. Borsa, Türkiye’nin ilk kendi Blockchain ağına sahip kripto parası Bitcicoin’e de sahiptir.
  • Bitlo: Bitlo, Bitcoin’in ve başka kripto paraların da alım ve satımının yapılabildiği, Türk kripto para borsasıdır. 2017 yılında temelleri atılan, Bitlo.com Hakan Baş, Alper Afşin Özdemir ve Mustafa Alpay tarafından kuruldu.
  • Bitexen: Türkiye’de kurulu ve İTÜ ARI Teknokent teknoloji geliştirme bölgesinde faaliyet gösteren Bitexen Teknoloji A.Ş tarafından geliştirilen, bir online kripto para alım satım platformudur.
  • Icrypex: ICRYPEX, çeşitli kripto para birimlerinin ticareti için platform sağlayan bir Türk kripto para borsasıdır. 2018 yılında Gökalp İçer tarafından kuruldu.

Türkiye’de 40’dan fazla Türk kripto para borsası bulunuyor. Fakat biz bu yazımızda hepsini yazmak yerine daha çok kullanıcı odaklı firmaları siz değerli okurlarımıza paylaştık. Bu borsaların güvenir olduğunu elbette söyleyemeyiz fakat Thodex olayından sonra her ne kadar Türk Kripto Para borsalarında güvenirlik azalsa da yazımızda bahsedilen Türk Borsalarında yatırımcılar memnun gözüküyor.

Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz.