El Salvador, 1 milyar dolarlık Bitcoin tahvilleriyle desteklenen Bitcoin City'yi açacak

Bitcoin City'nin gelişimi, kripto para borsası Bitfinex ve Adam Back's Blockstream dahil olmak üzere önde gelen kripto şirketlerinin proaktif katılımını görecek.

El Salvador, 1 milyar dolarlık Bitcoin tahvilleriyle desteklenen Bitcoin City'yi açacak

21 Kasım 2021 Pazar 11:17

Bitcoin City'nin gelişimi, kripto para borsası Bitfinex ve Adam Back's Blockstream dahil olmak üzere önde gelen kripto şirketlerinin proaktif katılımını görecek.

Başkan Nayib Bukele, başlangıçta 1 milyar dolarlık Bitcoin tahvilleriyle finanse edilecek olan Bitcoin City'nin lansmanını duyurduğu için El Salvador, Bitcoin ( BTC ) benimseme hamlesine liderlik etmeye devam ediyor 

Girişim ilk olarak Bukele tarafından El Salvador'un Bitcoin'in ülkedeki ana akım benimsenmesini kutlamayı ve vatandaş katılımını artırmayı amaçlayan Bitcoin Haftası konferansında duyuruldu.

Bukele :“#BitcoinCity'de dijital ve teknolojik eğitim alacağız. Tüm şehir için jeotermal enerji ve verimli ,sürdürülebilir toplu taşıma imkanı sunacağız ”dedi.

Bitcoin City'nin gelişimi, kripto para borsası Bitfinex ve Adam Back's Blockstream dahil olmak üzere önde gelen kripto şirketlerinin proaktif katılımı ile olacak, yakında ülke için yeni dijital varlık düzenlemesi geliştiren birçok yerli ve yabancı dijital varlık teklifine ev sahipliği yapacak! El Salvador, Bitfinex ve Blockstream birlikte tarih yazıyor.

Başkan, Bitcoin City'nin yerleşim alanları, alışveriş merkezleri, restoranlar, bir liman ve “Bitcoin etrafındaki her şey” ile tamamen işlevsel bir şehir olmasını öngörüyor. Ayrıca, sakinler yalnızca Bukele'ye göre belediye tahvillerini ödemek için kullanılacak olan katma değer vergisine (KDV) tabi olacak ve geri kalanı kamu altyapısı ve şehir bakımı için kullanılacak.

Konferansta, Blockstream'in baş güvenlik görevlisi Samson Mao  , 1 milyar dolarlık Bitcoin tahvillerini tedarik etmenin fizibilitesini açıkladı :“Bitfinex ile çok fazla balinaları var. 1 milyar dolarlık tahvili doldurmakta bir sorun görmüyorum.”

Mao ayrıca vatandaşlara 500 milyon dolar değerindeki Bitcoin tahvillerinin beş yıllık bir kilitlenme süresine tabi olacağını ve yatırılan sermayenin küresel dolaşımdan etkin bir şekilde alınacağını bildirdi. Buna ek olarak girişimci, diğer ülkelerden gelen benzer girişimlerin 10 kat artmasının sonunda Bitcoin'in 21 milyon piyasa değerinin yarısını tedavülden kaldıracağını açıkladı.

Bitcoin'in ana akım olarak benimsenmesinden kısa bir süre sonra, El Salvador hükümeti gerçekleşmemiş kazançları çeşitli altyapı geliştirme projelerine yeniden yatırıyor.

Kasım ayı başlarında Bukele, eyaletin Bitcoin Trust hesabından kazanılan fazlalığın 20 yeni okul inşa etmek için kullanılacağını duyurdu:“Bu proje başlatıldığında, FIDEBITCOIN'de [BTC Trust hesabı] şimdi yaptığımız kadar para kazanmamıştık. Bu yüzden ilk 20 Bitcoin Okulunu yapmaya karar verdik.”

Ekim ayının ortalarında, El Salvador hükümeti , başkent San Salvador'da yeni bir veteriner hastanesi inşa etmek için Bitcoin Trust'ın karından 4 milyon dolar yeniden yatırım yaptı .

Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz=> https://t.me/borsmetrecomtrFacebookTwitterWhatsAppMessengerLinkedInCopy LinkEmailPaylaşFacebookTwitterWhatsApp