Colorado Valisi: Bitcoin ve kripto paralar hakkında planlarımızda bir değişiklik yok!

Colorado Valisi Jared Polis, kripto piyasasında yaşanan düşüşe karşın Bitcoin ve diğer kripto varlıklarla vergi kabul etme planlarına engel teşkil edecek bir durumun olmadığını...

Colorado Valisi: Bitcoin ve kripto paralar hakkında planlarımızda bir değişiklik yok!

30 Ocak 2022 Pazar 10:39

Colorado Valisi Jared Polis, kripto piyasasında yaşanan düşüşe karşın Bitcoin ve diğer kripto varlıklarla vergi kabul etme planlarına engel teşkil edecek bir durumun olmadığını söyledi

Ulusal Valiler Birliği toplantısında söz alan bir Polis, fiyat düşüşlerinin kripto para kabulüne bir etkisi olmadığını altını çizdi. Polis, eyaletin kripto parayla yapılan ödemeleri hızlı bir şekilde Amerikan Dolarına çevireceğini ve bekletmeyeceğini söyledi.

Vali, “Eyalet yönetimi olarak kripto para tutmayacağız ve işlem gerçekleştirildiğinde bunlar anında dolara çevrilecek. Yönetim, olumlu veya olumsuz herhangi bir şekilde spekülatif tarafta bulunmayacak. Kripto parayı yalnızca ödeme amacıyla bir değişim aracı olarak kullanmak istiyoruz.” dedi.

Polis, uzun bir süredir kripto paraları destekleyen bir isim. Ayrıca kampanyası için Bitcoin bağışı kabul eden ilk ABD’li politikacıydı. Vali, vergi ödemelerinde kripto para kabul etme planını, geçtiğimiz yılın Mayıs ayında ortaya atmıştı ve Colorado’nun bunu mümkün kılan ilk eyalet olmasından heyecan duyacağını belirtmişti. Bununla birlikte, 2018 yılında Ohio eyaleti, işletmelerin vergilerini kripto parayla ödemelerine izin vermeye başlamıştı fakat bireyler kapsama dahil değildi. Yalnızca 10 şirketin bunu tercih etmesinin ardından bir yıl sonra bu uygulamadan vazgeçildi.

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…