CME, ETF İlk Çıkışından Önce Bitcoin Vadeli İşlemlerinde Rekor Açık İlgi Görüyor

CME'deki rekor açık ilgi, artan kurumsal katılımı temsil ediyor Küresel türev devi Chicago Ticaret Borsası (CME) üzerindeki...

CME, ETF İlk Çıkışından Önce Bitcoin Vadeli İşlemlerinde Rekor Açık İlgi Görüyor

18 Ekim 2021 Pazartesi 12:13

CME'deki rekor açık ilgi, artan kurumsal katılımı temsil ediyor

Küresel türev devi Chicago Ticaret Borsası (CME) üzerindeki bitcoin vadeli işlem sözleşmelerinde kilitlenen para miktarı, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) bağlı vadeli işlemlere dayalı borsa yatırım fonlarına (ETF) yeşil ışık tutmasıyla Cuma günü rekor seviyelere yükseldi.

  • Bybt tarafından sağlanan verilere göre, açık faizin (OI) dolar değeri veya işlem gören ancak bir denkleştirme pozisyonu ile tasfiye edilmeyen vadeli işlem sözleşmelerinin sayısı Cuma günü 3.64 milyar dolar olarak gerçekleşti ve bu ay için iki kattan fazla bir artışa işaret etti. . Bir önceki tüm zamanların en yüksek 3.26 milyar dolar, Şubat ayındaki boğa piyasası çılgınlığı sırasında kaydedildi.
  • Glassnode verileri, CME'deki toplam bekleyen sözleşme sayısının %60 artarak 56.410'a çıktığını gösteriyor. Prim veya baz olarak da bilinen CME tabanlı ön aylık vadeli işlem sözleşmesi ile spot fiyat arasındaki fark, bitcoin'in %40 rallisinin 62.000 dolara yükselmesiyle birlikte bu ay yıllık %1'den %16'nın üzerine çıktı.
  • CME'deki aktivite, gelecek haftalarda vadeli işlem bazlı birkaç ETF'nin ABD'de işlem görmeye başlayabileceğine dair artan beklentilerin yanı sıra devlet tarafındaki kurumsal yatırımcıların daha güçlü katılımıyla hız kazandı.
  • Dijital varlık ana komisyonculuğu ve borsası Bequant araştırma başkanı Martha Reyes, “Yakın bir vadeli işlemlerle ilgili spekülasyonlar var , geçen hafta SEC'in 18 Ekim'deki ETF'lerin ilk onay tarihinden önce alışılmadık bir şekilde sessiz kaldığı için gerçekten yükseldi” dedi. .
  • Reyes, "Özellikle ABD kurumları, CME'deki faaliyetin ve perakende liderliğindeki borsalar üzerindeki CME'nin temelinin değişmesiyle kanıtlandığı gibi ralliyi körüklüyor" dedi.
  • CME'nin açık faizle en büyük bitcoin vadeli işlem borsaları listesinde iki numaralı pozisyona atlamasından da anlaşılacağı gibi, diğer borsalardaki faaliyetler de daha yavaş bir oranda da olsa arttı.
  • Borsa geçen ay, dördüncü en büyük borsaydı. Dünya genelinde toplam vadeli işlem açık faizi de beş ay içinde ilk kez 23 milyar doların üzerine çıktı.
  • Genesis Global Trading, Inc.'in piyasa öngörüleri başkanı Noelle Acheson, “BTC vadeli işlemler OI, Mayıs ayından bu yana görülmeyen yüksek seviyelere ulaştı ve ABD'de BTC vadeli işlem ETF'sinin listelenmesine ilişkin artan beklentileri vurguladı” dedi. Nakit marjlı vadeli işlemlerin daha yüksek ağırlığı (%11'e karşı %17), bu da piyasada genel olarak daha düşük kaldıraç anlamına geliyor.”
  • ProShares, Invesco, Valkyrie ve diğerlerinden yaklaşan vadeli işlem tabanlı ETF'ler, gerçek kripto para birimini satın almak yerine CME'de işlem görenler gibi düzenlenmiş bitcoin vadeli işlem sözleşmelerine yatırım yapacak.
  • Vadeli işlemlere dayalı ETF'lerin onaylanması, daha fazla ana akım para için açık bir kapı olarak geniş çapta selamlanırken, bazı gözlemciler hala şüpheci.
  • “Bu bitcoin vadeli ETF'lerine olan talep muhtemelen hayal kırıklığı yaratacak. Bunlar, doğrudan spot veya türevleri tutamayan sınırlı bir kurum kitlesinin yanı sıra ETF'lerin aşinalık ve rahatlığını tercih eden perakende yatırımcıların ilgisini çekebilir” dedi.
  • Acheson, "Ancak çoğu yatırımcının, spot veya türevler yoluyla veya spot BTC maruziyeti sunan birçok listelenen menkul kıymetler veya uluslararası fonlardan herhangi biri aracılığıyla BTC riskine erişmeye devam etme olasılığı daha yüksek" dedi.
  • Bitcoin en son 61800 dolar civarında işlem gördü ve gün içinde %1.4'lük bir kazancı temsil etti.