Çin’de kripto yasakları şirketleri bezdirdi!

Çin’de yasaklar şirketleri bezdirdi! China Securities Journal, Çin yönetiminin getirdiği yeni sıkı düzenlemeler nedeniyle 20'den fazla kripto şirketinin ülkede...

Çin’de kripto yasakları şirketleri bezdirdi!

8 Ekim 2021 Cuma 13:30

Çin’de yasaklar şirketleri bezdirdi! China Securities Journal, Çin yönetiminin getirdiği yeni sıkı düzenlemeler nedeniyle 20'den fazla kripto şirketinin ülkeden ayrıldığını bildirdi.

Çin’de yasaklar şirketleri bezdirdi!

China Securities Journal’ın haberine göre, Çin’in son kripto para yasağı, kripto para birimiyle ilgili alanlarda (ticaret, madencilik vb.) çalışan 20’den fazla şirketin ülkeden çıkmasına neden oldu. Şirketler arasında bölgenin en büyük borsası Huobi de yer alıyor. Ayrıca, Çin’in özerk bölgesi İç Moğolistan, son zamanlarda 45 kripto madenciliği projesini kapattı.

Borsalar ve Madenciler Çin’den Ayrılıyor

Çin’in Eylül ayında son kripto para yasağı

nı duyurması, Elon Musk’ın Tesla’nın karbon ayak izi nedeniyle Bitcoin’i kabul etmeyi bıraktığını açıkladığı ve BTC madencilerinin yenilenebilir enerjiye geçiş yapması gerektiğini belirttiği Mayıs ayından bu yanaki en büyük olumsuz gelişme oldu. Çinli yetkililer, ülkedeki enerji merkezlerinde kripto para madenciliği şirketlerini sıkıştırmaya başlayarak, çok daha büyük ölçekte yasağı uygulamaya başladılar.

China Securities Journal’a göre, 7 Ekim itibariyle, kripto paralar ile ilgili iş yapan 20’den fazla şirket, tüm kripto para işlemleri yasa dışı ilan edilmesiyle Çin pazarından tamamen çekileceklerini açıkladı.

Daha önce bildirdiğimiz gibi, 24 Eylül’de Huobi borsası yeni kullanıcı hesaplarının kaydını durdurdu. İki gün sonra ise ülkeden çekileceklerine dair açıklama geldi. Öte yandan Çinli kripto gazetecisi Colin Wu’ya göre, Huobi, bu kararı kripto para yasağının açıklanmasından bir gün önce aldı.

BiKi, BHEX, CoinEx ve Renrenbit de Huobi’yi takip ediyor. Huobi, müşterilerinin fonlarını diğer platformlara ve cüzdanlara taşıma çağısında bulundu ve Aralık ayı sonuna kadar Çin anakarasında faaliyetini tamamen durdurma sözü verdi.

En büyük Ethereum madencilik havuzu olan Spark Pool, madencilik cihazları için yazılım üreten NBMINER gibi 24 Eylül’de Çinli kullanıcılarla çalışmayı durdurmayı seçti.

İç Moğolistan’da 10 Bin Madencilik Cihazı Ele Geçirildi

Çinli medya kuruluşları, Çin’in özerk bir bölgesi olan İç Moğolistan’daki yetkililerin 10 bin kripto para madenciliği makinesine el koyduğunu bildirdi. Şimdiye kadar, bölgede yaklaşık 45 kripto para madenciliği projesi kapatıldı. Teoride bu, yıllık 6,58 milyar kilovat saat elektrik tasarrufu sağlayacak.

(kriptofoni)

Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz=> https://t.me/paraajansi – https://paraajansi.com.tr/