Bu büyük görüşme sonrası kripto paralar yasası değişebilir mi?

Eylül ayında Bitcoin‘i resmi para haline getirmesiyle beraber dünyanın gündemine oturan El Salvador’un Devlet Başkanı Nayib Bukele, perşembe günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görü...

Bu büyük görüşme sonrası kripto paralar yasası değişebilir mi?

18 Ocak 2022 Salı 21:41

Eylül ayında Bitcoin‘i resmi para haline getirmesiyle beraber dünyanın gündemine oturan El Salvador’un Devlet Başkanı Nayib Bukele, perşembe günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için Türkiye’ye gelecek. Türkiye’de kripto para yasasına dair konuşmalar devam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve El Salvador Başkanı Nayib Bukele görüşmesi gündeme bomba gibi düştü.

Bukele, resmi Twitter hesabından Türkçe açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada, “Bu Perşembe Turkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı Ziyaret ediyorum.” ifadelerini kullandı. Görüşmenin detayları ise henüz bilinmiyor. Eylül ayında resmi para birimini Bitcoin olarak belirleyen El Salvador başkanı gündeme bomba gibi düşmüştü.

https://twitter.com/nayibbukele/status/1483481602365796352

Erdoğan, geçtiğimiz günlerde El Salvador Büyükelçisi Hector Enrique Jaime Calderon’u Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etmişti. Kabulde Büyükelçi Calderon, Erdoğan’a güven mektubunu sunmuştu.

El Salvador, Bitcoin’i resmi para yapmasıyla bu anlamda bir ilke imza atmıştı. Ülke, aynı zamanda volkanik enerjiden yararlanarak Bitcoin madenciliği de yapıyor. Ayrıca, hazinesine Bitcoin de alan El Salvador, 1000’in üzerinde BTC tutuyor.

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…