Bitcoin'de Taproot güncellemesi fiyatı nasıl etkiler

Pazar günü gerçekleşen Bitcoin Taproot güncellemesi ve ağa sunduğu muazzam faydalar nedeniyle kripto piyasasında heyecan artıyor.

Bitcoin'de Taproot güncellemesi fiyatı nasıl etkiler

15 Kasım 2021 Pazartesi 09:33

Pazar günü gerçekleşen Bitcoin Taproot güncellemesi ve ağa sunduğu muazzam faydalar nedeniyle kripto piyasasında heyecan artıyor.

2017'de Bitcoin ağının blok boyutlarının arttırılmasından bu yana, Taproot güncellemesi en önemli gelişme olarak görülüyor.

Bu güncelleme yatımcılara gizliliğin, gelişmiş akıllı sözleşme işlevselliğinin ve daha düşük işlem ücretlerinin avantajlarını sunuyor.

Son büyük yükseltmeden bu yana, Bitcoin 60.000 doların üzerinde rekor seviyelere tırmandı ve şu anda 65700 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin'in ademi merkeziyetçiliği, dahil olan çok sayıda aktör ve farklı geçmişleri nedeniyle ağ üzerinde herhangi bir büyük değişikliğin yapılmasını zor bir görev haline getirdi. Ancak, ağın işlevselliğini ve değerini artıracak yeni faydalar getirecek olan Taproot güncellemesini doğuran bir fikir birliğine varılmış gibi görünüyor.

Mükemmelliğe ulaşılamaz, ancak bir dizi adım bizi hedefe yaklaştırabilir ve Bitcoin'in Taproot yükseltmesi ile başarmayı amaçladığı şey budur. Taproot yükseltmesi, Bitcoin'in üzerine inşa edildiği temel teknolojiyi geliştirmek ve ona kripto ekosisteminde olumlu bir şekilde rekabet etme değerini vermek için tasarlanmıştır.

Bitcoin'in Taproot yükseltmesi, 2017'den bu yana ağdaki ilk önemli yükseltme olduğu için bir dönüm noktasıdır. Bu, fikir birliğine varılma şekli nedeniyle çok dikkat çekti. Bitcoin'in merkezi olmayan doğası, ağdaki çeşitli çıkarlar nedeniyle bir fikir birliğine varılmasını inanılmaz derecede zorlaştırıyor. Ancak, önerilen değişiklik sektördeki kilit oyuncular tarafından geniş çapta kabul gördü.

Bitcoin Taproot yükseltmesi, karmaşık Bitcoin işlemlerinin dönüştürülmesini kolaylaştırmak için Schnorr imza şemasını ve Merkelized Soyut Sözdizimi Ağacını kullanıyor. Jelurida CEO'su Lior Yaffe'ye göre, bu teknolojik yükseltmeler, kullanıcıların gizliliğine öncelik vermek ve "Lightning Network'ü ana ödeme platformu yapmak" için tasarlandı.

Diğer tarafda

  • Bitcoin'in Taproot yükseltmesi, %28'den daha az oy aldığı için dağıtımda aksaklıklarla karşı karşıya.
  • Taproot yükseltmesi, destek sinyali vermek için işlenen blokların %90'ını gerektirecektir.
  • Zorluklara rağmen, madencilerin yükseltmeyi desteklemesini sağlamak için iki haftalık bir pencere açılacak.

BTC Ekosistemini Adım Adım Değiştirmek

Bitcoin Taproot yükseltmesi, başarılı bir şekilde uygulanırsa, ekosistemde potansiyel olarak devrim yaratma avantajlarına sahiptir. Sektördeki önemli oyunculardan aldığı desteğe küçük bir ölçüde katkıda bulunan çeşitli özellikler içerir.

En önemli değişiklik, kullanıcılara sunduğu gizlilikteki artıştır. Bu gizlilik özelliği Bitcoin adreslerini etkilemez. Bunun yerine, karmaşık işlemleri basit işlemlerden ayırt edilemez hale getirir. Schnorr imza şemasının kullanılmasıyla, Bitcoin ekosistemi akıllı sözleşmelerin işlevlerinden yararlanacak şekilde ayarlanmıştır. Ayrıca, Bitcoin Taproot yükseltmesi daha düşük işlem ücretleri sunar ve Lightning Network'teki işlemleri çok daha ucuza getirir.

Sonuç olarak, bu özellikler ve iyileştirmeler, kripto para biriminin değerini artırmaya yönelik olacak ve uzun vadeli yatırımcılar ve traderlar için bir teşvik sağlayacak.  Ethereum yatırımcıları da önerilen güncellemelerin tüm ağ üzerinde olumlu etki yaratacağını düşünmektedir.  Bitcoin şu anda 65700 dolardan işlem görüyor ve toplam piyasa değeri 1trilyon 244 milyar dolar seviyelerinde. Taproot güncellemesinin fiyat üzerinde olumlu etkilere sahip olacağı beklenmektedir.

Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz=> https://t.me/borsmetrecomtrFacebookTwitterWhatsAppMessengerLinkedInCopy LinkEmailPaylaşFacebookTwitterWhatsApp