Bitcoin fiyatı 60.000 altına inerken dolar endeksi tavan yaptı

ABD'deki güçlü enflasyon verileri Bitcoin fiyatına olumsuz etki etti. Bitcoin (BTC) fiyatı, 16 Kasım'da % 10 civarında düşer...

Bitcoin fiyatı 60.000 altına inerken dolar endeksi tavan yaptı

16 Kasım 2021 Salı 22:30

ABD'deki güçlü enflasyon verileri Bitcoin fiyatına olumsuz etki etti.

Bitcoin (BTC) fiyatı, 16 Kasım'da % 10 civarında düşerek 59.000 doların altına geriledi ve eylül ayından bu yana en kötü günlük performansına imza attı. Öte yandan ABD doları, devam eden COVID-19 korkularına ve enflasyon endişelerine rağmen 16 ay içinde en iyi seviyesine sıçradı.

BTC fiyatı, Coinbase'de gün içi en düşük seviyesi olan 58.600 dolara indi, ancak psikolojik destek olarak 60.000 doları geri almak için daha da yükseldi. ABD Başkanı Joe Biden'ın , kripto para birimi kullanıcıları için yeni bir vergi zorunluluğu da dahil olmak üzere 550 milyar dolarlık altyapı yasalaştırma hamlesi piyasayı olumsuz etkiledi.

Perakende verileri güçlendi

Bu arada, ABD perakende satışların bir önceki aya göre % 0,4'e kıyasla ekim ayında % 1,7 artmasıyla dolar, güçlü yükselişini  sürdürdü.

Sonuç olarak yatırımcılar, Fed’in aylık 120 milyar dolarlık varlık satın alma programının daraltılmasını hızlandıracağını ve Mart 2020'den bu yana sıfıra yakın kalan, beklenenden daha erken oran artışlarına yol açacağını tahmin ederek dolara ilgi gösterdi.

Doların en iyi yabancı para birimleri sepeti karşısındaki performansını ölçen ABD Dolar Endeksi (DXY), 16 Kasım'da 95,82 ile Temmuz 2020'den bu yana en yüksek gün içi en yüksek seviyesine ulaştı.

Dolar daha fazla kazanç bekliyor

Analistler, piyasa analisti Scott Melker'in DXY'nin 97,50'ye ulaşacağını tahmin etmesine ek olarak, önümüzdeki aylarda doların daha fazla büyümesi bekleniyor.

Melker'in yükseliş görünümünün merkezinde bir "Çift Dip" modeli var.

Bitcoin karışık bir görünüme sahip

Enflasyon konusunda endişeler artarken Bitcoin, 2021'de değerini iki katından fazla artırdı. DeVere Group'un CEO'su Nigel Green, ABD tüketici fiyat endeksinin (CPI) son 30 yılın en yüksek seviyesine tırmandığını belirterek, kripto para biriminin en azından 2022'nin ikinci çeyreğine kadar değer kazanmaya devam edebileceğini belirtti.

"ABD'den gelen bu son veriler, dünya çapında fiyat baskıları arttıkça enflasyonla ilgili küresel korkuları artıracak" dedi.

Bu enflasyonist dönemde Bitcoin, şimdiye kadar küresel olarak enflasyondan korunma aracı olarak kullanılan altından bile daha iyi performans gösterdi."

Bir dijital varlık firması olan Bequant'ın araştırma başkanı Martha Reyes, Bitcoin'i "riskli bir yatırım" olarak da nitelendirerek, insanların stres zamanlarında en kârlı varlıklardan nakde döneceğini belirtti.

Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz=> https://t.me/borsmetrecomtrFacebookTwitterWhatsAppMessengerLinkedInCopy LinkEmailPaylaşFacebookTwitterWhatsApp