Bitcoin, Death Cross vurgunu yedi 38250

Bitcoin'de yüzde 8 civarı kayıp yaşandı, onu diğer kriptolar izledi Bu ay ikinci kez, bitcoin 40.000 doların altına düştü ve...

Bitcoin, Death Cross vurgunu yedi 38250

21 Ocak 2022 Cuma 09:49

Bitcoin'de yüzde 8 civarı kayıp yaşandı, onu diğer kriptolar izledi

Bu ay ikinci kez, bitcoin 40.000 doların altına düştü ve Asya ticaret seansının ortasında 38.642 dolara ulaştı.

CoinGecko'ya göre, Bitcoin son 24 saatte yaklaşık %8 düştü.

Eter de yaklaşık %10 düşüşle 2.841 dolara ulaştı.

Solana ve Cardano gibi diğer katman-1'ler de sırasıyla %9 ve %10'luk düşüşler kaydederek aşağı çekildi.

Stack Funds bir yorumda, "Kripto piyasaları bir süredir kritik bir destek seviyesinde oturuyor. Makro piyasa zayıflığı, riskli varlıklarda satışa neden oluyor. Bu duyarlılığın daha da devam etmesi, muhtemelen 30'ların ortalarında BTC fiyatı görecek" dedi.

CoinGlass'a göre , son 12 saat içinde yaklaşık 600 milyon dolarlık tasfiye gerçekleşti. Bitcoin, tasfiye paketini 250 milyon dolar ile yönetti, onu 163 milyon dolar ile ETH ve 10.9 milyon dolar ile SOL izledi.

Binance, %91'i uzun pozisyonlar olmak üzere, takas paketini tasfiyelerde 173 milyon $ ile yönetti. Asya odaklı borsa Okex, çoğunluğu uzun vadeli olmak üzere 170 milyon dolarla onu takip etti.

En büyük tek tasfiye emri Bitmex'te USDT-bitcoin kalıcı takasında gerçekleşti ve 9,91 milyon dolar değerindeydi.

Delphi Digital, günlük araştırma notunda, yatırımcıların risk varlıklarını önemli ölçüde etkileyen çok sayıda faiz artışı fiyatlandırdıklarını yazdı.

"Kasabanın bu haftaki konuşması, yatırımcılar hızlandırılmış bir sıkılaştırma takvimi için pozisyon almaya devam ederken, başta ABD Hazinesi olmak üzere tahvil getirilerindeki en son sıçrama. Bu hafta 5'inci işliyor. Pek çok manşet nominal getirilere odaklanmış olsa da, bize göre özellikle bitcoin ve altın gibi gelir getirmeyen varlıklar için daha önemli olan gerçek getirilerdeki son artış" diye yazdılar.

Laevitas'a göre, opsiyon zinciri verileri, bitcoin için 45.000-46.000 dolar ve eter için 3200-3300 dolar arasında sıkışmış önemli miktarda açık faiz olduğunu gösterdiğinden, bu hareket piyasayı şaşırttı.

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre… yükselen çelik rekor kar