Bitcoin güncel teknik analizi ve yorumu

Bitcoin 10 günde 69000 dolardan 58000 dolara kadar geriledi. Bu radikal kayıp piyasada çeşitli söylentilere ve spekülatif beklentilere yol açtı. Bugün piyasa yüklü miktardaki B...

Bitcoin güncel  teknik analizi ve yorumu

22 Kasım 2021 Pazartesi 11:02

Bitcoin 10 günde 69000 dolardan 58000 dolara kadar geriledi. Bu radikal kayıp piyasada çeşitli söylentilere ve spekülatif beklentilere yol açtı. Bugün piyasa yüklü miktardaki Bitcoin transferini konuşuluyor.

Bitcoin 'deki ani fiyat yükselmesi ,çıkış trendinin, yılbaşındaki 100000 dolar beklentilerini gerçekleştireceği yönünde bir iyimser hava yaratmıştı. Ancak o günlerde piyasada oluşan doygunluk ,Greed and Faer endeksine yansımış, endeks son günlerdeki en yüksek değeri olan 75 puana kadar çıkmıştı.

İki gün önce Bitcoin in psikolojik desteği olan 55000 dolar seviyelerinden tekrar toparlanma sinyalleri vermesi yatırımcıları biraz rahatlattı. Dün gelen Bitcoin transferi haberi kulislerde bomba etkisi yarattı.

Whale Alert tarafından verilen ‘balina alarmına’ göre 608 milyon dolar değerinde Bitcoin’i 3.37 dolar transfer ücreti ödeyerek tek seferde Xapo isimli kripto para saklama cüzdanınan Binance 'e transfer edildi. Adı geçen balina ,en büyük BTC balinaları arasında bulunuyordu.

10.000 Bitcoin’i Binance’a ne amaçla aktardığı bilinmeyen balinanın özellikle 3.37 dolarlık işlem ücreti ödemesi ve bunun ötesinde tek seferde bu kadar yüklü miktarı transfer etmesi bazı yatırımcıların tepkisine neden oldu. Binlerce yatırımcı transferin büyüklüğü nedeniyle bu kadar büyük miktarı kendilerinde olsa farklı bir kripto para borsasına en az 2 işlemde taşıyabileceklerini belirttiler.

Bu gelişmeler yaşanırken Greed anb Faer endeksindeki anlamlı düşüş ,bu transferin Bitcoin 'de bu hafta ani hareketlenmelere yol açabileceği yönünde söylentileri destekler durumda . Endeks ,Bitcoin 59000 dolar seviyelerindeyken 75 punı gösteriyordu. Oysa şu an Bitcoin 59100 dolardan işlem görüyor ve endeks 49 puana kadar düştü. Bunun anlamı Bitcoin in alım için uygun seviyelere geldiğini ifade eder.

Kryptoturk 'ten Bitcoin teknik analizi ve yorumu

Uzman analistimiz Kryptoturk Bitcoin güncel teknik analizini yorumladı

#BTCUSD 4 saatlik grafikte 57000$ desteğinde tutunduğu sürece yön yukarı gibi .Trend oluşturmuş ve tekrar test ediyor. Şu an 57000 ustu hacimli alışlar gelirse düşeni kırar ve 60500 testine tekrar baslar. 57000 altı kapanış gelmemesi lazım. Böyle kapanış takip edilmeli.#Bitcoin#bitcoin

Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz=> https://t.me/borsmetrecomtrFacebookTwitterWhatsAppMessengerLinkedInCopy LinkEmailPaylaşFacebookTwitterWhatsApp