Bitcoin 52 bin dolardan düşmeye başladı, kriptolar onu takip ediyor

Kriptolar, nispeten yatay bir hafta sonundan sonra bugün bir geri çekilme yaşıyor Bitcoin Pazartesi günü direnç seviyesini ...

Bitcoin 52 bin dolardan düşmeye başladı, kriptolar onu takip ediyor

28 Aralık 2021 Salı 16:10

Kriptolar, nispeten yatay bir hafta sonundan sonra bugün bir geri çekilme yaşıyor

Bitcoin Pazartesi günü direnç seviyesini kısa bir süre kırdıktan sonra 52.000 doların üzerinde tutunamadı ve bugün geri çekilmeye başladı. Diğer kriptolar da onu takip ederek kayıplar yaşıyor.

Piyasa değerine göre ilk 10 kripto para birimi arasında önde gelen kayıplar, Pazar günü en çok kazanan olduktan sonra 24 saat içinde %8 düşen Polkadot'un (DOT) tokenleri oldu. Solana (SOL), Cardano (ADA) ve XRP gibi diğerleri ortalama %3,4 kayıp yaşarken, binance paraları (BNB) %0,4 kazandı.

DOT'un geçen haftaki yukarı yönlü fiyat hareketi, Polkadot ağındaki ikinci parti parachain müzayedelerinin başlangıcı haberiyle geldi. Parachainler, ana Polkadot ağının üzerinde çalışan farklı blok zincirlerdir. Ancak Polkadot, sınırlı sayıda açıklığa sahiptir. Erişim elde etmek için, bir parachain, DOT kullanan ve kripto para birimine olan talebin artmasına neden olan topluluk tarafından yürütülen bir açık artırmayı kazanmak zorundadır.

DOT Pazartesi günü 32 doların üzerine çıktı, ancak tüccarlar o zamandan beri kar elde etti ve tokenler Salı günü Asya saatlerinde 28 dolara kadar yükseldi. Ancak yine de geçen Salıya göre %20 daha primliler.

Bu sabah Asya piyasalarında fiyatlar düştü ve geçmiş fiyatları kullanarak piyasa trendlerini belirlemek için kullanılan bir araç olan 34 günlük hareketli ortalamanın altına indi.Hareketli ortalamanın üzerinde işlem yapamamak, DOT'un Kasım ayındaki 54 dolardan düşüşünün devam edeceğini gösteriyor.

Büyük kripto para birimleri arasındaki diğer büyük kaybedenler, merkezi olmayan ödeme ağı Terra (LUNA) ve Ethereum ölçeklendirme çözümü Polygon (MATIC) tokenleriydi ve her ikisi de son 24 saat içinde %7 düştü.

Geçen hafta olumlu katalizörlerin ardından iki token yükseldi: Kripto yatırımcıları bir sonraki DeFi oyunu olarak ağa yaparken Terra'da merkezi olmayan finans (DeFi) faaliyeti yükselirken, Ethereum tabanlı en iyi borsa Uniswap'ın Polygon'da piyasaya sürülmesi talep gördü.

Ethereum rakipleri, oyun kriptoları düşüyor

İlk 20'nin dışında, Ethereum rakip blok zincirlerinin tokenlarını etkiledi. Tüccarların Ethereum'un başarısını tekrarlayabilecek bir sonraki ekosistemi aramasıyla geçen hafta yükselen Near (NEAR) ve Cosmos (ATOM) %8 düşerken, Fantom (FTM) son 24 saat içinde %9'a kadar düştü.

Oyunla ilgili kripto para birimleri, kaybeden başka bir sektördü. Gala (GALA) tokenleri %7 düşerken, hayranların favorileri Axie Infinity (AXS) ve The Sandbox (SAND) son birkaç aydaki rekor artışların ardından her biri %4,4 kaybetti.

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…