Bir günde 550 milyon dolar kazanç sağladı

ProShares Bitcoin vadeli İşlemleri ,hisse senedi piyasasında ,ilk çıkış günü, 550 milyon dolar kazanç elde etti. Fonun spons...

Bir günde 550 milyon dolar kazanç sağladı

20 Ekim 2021 Çarşamba 15:29

ProShares Bitcoin vadeli İşlemleri ,hisse senedi piyasasında ,ilk çıkış günü, 550 milyon dolar kazanç elde etti.

Fonun sponsoru ProShares'e göre, yeni ETF'nin varlıkları ilk işlem gününde 20 milyon dolardan 570 milyon dolara yükseldi .Böylece ilk gün karı , 550 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Bitcoin vadeli işlemleri tarafından desteklenen ilk borsada işlem gören fon (ETF), alım satımın ilk gününde yaklaşık 570 milyon dolarlık varlığa ulaştı; bu, fiyatlar rekor seviyeye yaklaştıkça yatırımcıların kripto para birimindeki lere ne kadar aç kaldıklarının bir işareti.

Fonun sponsoru ProShares, bir basın temsilcisinden e-postayla gönderilen bir bildirimde varlıkların seviyesini açıkladı. Salı günü New York Menkul Kıymetler Borsası'nda BITO koduyla başlatılan ProShares Bitcoin Strateji Fonu, günün başında 20 milyon dolarlık başlangıç ​​sermayesine sahipti.

ProShares, fonun ilk gün yaklaşık 1 milyar dolarlık işlem hacmi gördüğünü söyledi. Firma, Bloomberg'e atıfta bulunarak, bunun onu rekorda en çok işlem gören ikinci yeni ETF yaptığını söyledi.

Fonun fiyatı, borsa işlemlerinin kapanışında ilk 40$ net varlık değerinden %4.9 artarak 41.94$'a yükseldi.

ETF Trends'in baş yatırım sorumlusu ve araştırma direktörü Dave Nadig, Salı günkü işlem hacminin çoğunun perakende yatırımcılardan geldiğini, çünkü büyük kurumsal yatırımcıların sıklıkla uğraştığı boyutta birkaç büyük "blok" işlemi olduğunu söyledi.

Nadig bir telefon görüşmesinde, "Muhtemelen hepimizin beklediği şey bu olacak, bu da pazardaki belirli oyuncular için bir erişim aracı" dedi. “Piyasalarda kendi başlarına kripto köprüsünü geçmek istemeyen aktif katılımcılar olan birçok insan var.”

Yükseliş sinyali

Yeni ETF'nin ilk çıkışı, Bitcoin'in fiyatının Salı günü altı ayın en yüksek seviyesine çıkması ve Nisan ayında belirlenen 65.000 dolar civarında tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkmasıyla geldi.

Basın saatinden itibaren, kripto para birimi son 24 saatte %3,3 artışla 63.839 dolar civarında el değiştiriyordu.

Bitwise Asset Management'ın baş yatırım yetkilisi Matt Hougan, e-postayla gönderilen yorumlarda, güçlü ilk günün “erişilmesi zor olduğu için hala kripto pazarından dışlanan büyük miktarda sermaye olduğunu gösterdiğini” söyledi.

Hougan, "Bu zamanla değişecek ve bu sermaye piyasaya girecek" dedi. “Bu, uzun vadede oldukça iyi bir yükseliş sinyali.”

Arca Funds'ın baş yatırım yetkilisi Jeff Dorman, Salı günü bir haber bülteninde "bunun birçokları için uzun ve zorlu bir yol olduğunu ve dijital varlıkların ana akım haline geldiğinin bir başka göstergesi olduğunu" yazdı.

ABD'de türünün ilk örneği olan ProShares ETF , yatırımcılara bir aracı kurum hesabında bir ETF satın alma kolaylığı ile bitcoin getirilerine maruz kalma fırsatı sunuyor .

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Cuma günü ETF'yi onayladı ve bekleyen diğer birçok ETF teklifi bu hafta SEC'den onay alabilir.

ProShares ETF, doğrudan kripto para birimine yatırım yapmak yerine, Chicago merkezli CME'de işlem gören bitcoin vadeli işlem sözleşmelerine yatırım yapmak üzere yapılandırılmıştır.

Dolayısıyla ETF kendi başına bitcoin için yeni bir talep getirmeyecek. Bununla birlikte, tüccarlar vadeli işlem fiyatlarına karşı korunmak veya fiyat farklılıklarından yararlanmak istedikleri için daha fazla bitcoin satın alabilirler.

er üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz=> https://t.me/borsmetrecomtr