Binance CEO'su token listelemeleri için anahtar faktörü ortaya koyuyor

Changpeng Zhao , bir tokenin Binance'de listelenmesi için kullanıcı sayısının kritik bir rol oynadığını söyledi.

Binance CEO'su token listelemeleri için anahtar faktörü ortaya koyuyor

30 Kasım 2021 Salı 16:13

Changpeng Zhao , bir tokenin Binance'de listelenmesi için kullanıcı sayısının kritik bir rol oynadığını söyledi.

Hacimce dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'in CEO'su, ticaret platformunda nasıl listeleneceğine dair bazı bilgiler açıkladı.

Pazartesi günü Forbes röportajında “CZ” olarak da bilinen CEO Changpeng Zhao ,  Binance'de bir kripto para birimini listelemek için en önemli kriterin kullanıcı sayısı olduğunu söyledi .

CZ, blok zincirindeki aktif adreslerin sayısı, sosyal medya izleyicileri ve kod taahhütleri gibi birçok başka faktörün olduğunu söyledi. Ancak, kullanıcı sayısı "ana ölçü" dedi ve ekledi: “Bir coinin çok sayıda kullanıcısı varsa, onu listeleyeceğiz. Bu ezici önemli özellik. Örneğin meme jetonlarını düşünün, kişisel olarak anlamasam da, çok sayıda kullanıcı tarafından kullanılıyorsa, onu listeleriz. Topluluğa göre hareket ediyoruz, benim fikrim önemli değil.”

Binance'in CEO'sunun listeleme ipuçlarına göre , kullanıcı sayısı kripto borsasında bir belirteç listelemek için birçok faktörden sadece biri. “Çok sayıda kullanıcınız varsa, ürününüzün değeri vardır. Bunu ölçmek en kolayı. Kullanıcı istatistiklerini başvuru formuna dahil edin. Önemli ölçüde yardımcı olacak, ”

Kripto listeleme odaklı platform Listing.Help'in kurucusu Sergei Khitrov'a göre, Binance gibi büyük kripto borsalarının küçük tokenları listelemelerine gerek yok çünkü çoğunlukla listelerden ziyade ticaret hacimlerinden kazanıyorlar.

“Bu, birçok projenin anlamadığı ana sorunlardan biri. Bir topluluk oluşturmakla başlamalılar. Ve bu, bir Telegram kanalında 500 veya 10.000 kişi değil, çok daha büyük bir izleyici kitlesi anlamına geliyor” dedi. Token yaratıcılarının daha küçük borsalardan başlamalarının tavsiye edildiğini de sözlerine ekledi.

Yazma sırasında Binance; Bitcoin ( BTC ) ve Ether ( ETH ) gibi büyük kripto para birimlerinin yanı sıra Dogecoin ( DOGE ) ve Shiba Inu (SHIB) gibi popüler meme tokenleri de dahil olmak üzere toplam 346 kripto para birimini destekliyor. Binance'in günlük işlem hacminin 28 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

Buna karşılık, işlem hacimlerine göre en büyük ikinci kripto borsası olan OKEx, 312 token listeledi ve yaklaşık 7 milyar dolarlık işlem hacmine sahip. Amerika Birleşik Devletleri merkezli kripto borsası Coinbase , günlük yaklaşık 6 milyar dolarlık işlem hacmiyle sadece 123 tokenı destekliyor .

Bazı büyük merkezi borsalarda (CEX), Binance'den daha fazla token listeleniyor ve Bittrex , yazım sırasında 450'den fazla kripto para birimi listeliyor .

Bir CEX'in aksine, merkezi olmayan borsalar (DEX), listelenen kripto para birimlerinin sayısı açısından dünyanın en büyük platformlarıdır, çünkü PancakeSwap gibi DEX'ler bir borsa ile iletişime geçmeyi veya izin istemeyi gerektirmez. 

Geçen ay PancakeSwap, lansmanından sonraki birkaç gün içinde %45.000'in üzerinde büyüme kaydeden, aynı isimdeki Netflix programından esinlenen bir kripto para dolandırıcılığı olan Squid Game (SQUID) tokenini listeledi . Belirteç, Binance'in sahip olduğu kripto web sitesi CoinMarketCap'te listelenirken, CoinGecko gibi rakipler "büyük olasılıkla bir dolandırıcılık" olduğu için SQUID'i listelemekten vazgeçti.

Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz=> https://t.me/borsmetrecomtrFacebookTwitterWhatsAppMessengerLinkedInCopy LinkEmailPaylaşFacebookTwitterWhatsApp