Binance CEO’su CZ'nin serveti, Dünyanın en zengin iki kişisine yaklaşıyor

5 yıl önce kurulan ancak sektöre adım attığı andan itibaren lider kripto para borsası olmayı başaran Binance'in ünlü CEO'su Changpeng Zhao da artık dünyanın en zengin kişilerin...

Binance CEO’su CZ'nin serveti, Dünyanın en zengin iki kişisine yaklaşıyor

10 Ocak 2022 Pazartesi 21:13

5 yıl önce kurulan ancak sektöre adım attığı andan itibaren lider kripto para borsası olmayı başaran Binance'in ünlü CEO'su Changpeng Zhao da artık dünyanın en zengin kişilerinden biri oldu. ABD medyasından Bloomberg, "CZ" olarak da bilinen Binance kurucusunun, artık Elon Musk, Bill Gates ve Jeff Bezos gibi dolar milyarderleriyle aynı seviyede olduğunu belirtti.

Dünya sıralamasında 11. en zengin insan

11 milyar dolarlık hacmiyle Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in kurucusu Changpeng Zhao da artık dünyanın en servetli kişileri listesine girdi. Bloomberg’in haberine göre “CZ”nin net serveti 96 milyar dolar civarında ve bu rakam onu dünyanın en zengin 11. insanı yapıyor. Bloomberg’in dolar milyarderleri endeksinde, CZ’nin hemen arkasında 12. sırada Hintli dev şirket Reliance Industries’in sahibi Mukesh Ambani, 10. sırada ise 107 milyar dolarlık serveti ile Oracle’ın kurucu ortağı Larry Ellison yer alıyor.

Kripto paraları sayılmadan 11.sırada yerini aldı!

Bloomberg Zhao’nun servetiyle ilgili tahmininin, onun Binance’teki yüzde 90’lık hissesine dayanarak yapıldığını aktarırken, rakama CZ’nin kripto para varlıklarının ise dahil olmadığı ortaya çıktı. Dolayısıyla başarılı CEO’nun serveti, düşünülenden çok daha fazla olabilir. Servet hesaplamasının, Binance’in 2021 yılında 20 milyar dolarlık kazanç elde edilmesi ve CZ’nin de bu payın büyük oranında hak sahibi olması üzerinden yapıldığı yazıldı. Erken dönem kripto para yatırımcısı olduğu bilinen CZ’nin yüksek miktarda Bitcoin ve BNB sahibi olduğu tahmin ediliyor.

Bill Gates ve Mark Zuckerberg seviyesine geliyor

Zhao’nun kişisel kripto para serveti de, normal servetinin üzerine eklenirse, tahminler yaklaşık 135 milyar dolarlık bir rakamı gösteriyor. Bu da dünyanın en zengin 4. kişisi olan Bill Gates’in servetiyle neredeyse eşit. 5. Sırada ise 124 milyar dolar ile Facebook, yeni adıyla ise Meta’nın kurucusu Mark Zuckerberg bulunuyor.

“Sıralamaya takılmayın”

Twitter’ı aktif şekilde kullandığı bilinen Zhao, haberle ilgili isim vermeden kısa bir yorum yaptı ve sıralamanın önemli olmadığını söyledi:

“Sıralamaya takılmayın. Kaç kişiye yardım edebildiğinize odaklanın”

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…