Avustralya Açık Tenis Turnuvası, Metaverse Decentraland City'de

Australian Open (Avustralya Açık Tenis Turnuvası) Metaverse'deki Decentraland şehrinde oynanacak. AO (Avustralya Açık Tenis...

Avustralya Açık Tenis Turnuvası, Metaverse Decentraland City'de

17 Ocak 2022 Pazartesi 13:11

Australian Open (Avustralya Açık Tenis Turnuvası) Metaverse'deki Decentraland şehrinde oynanacak.

AO (Avustralya Açık Tenis Turnuvası) süresince Rod Laver Arena ve Grand Slam Park dahil olmak üzere Melbourne Park'ın sanal bir rekreasyonu açık olacak.

Tennis Australia, Metaverse'deki ilk resmi tenis grand slamı olacak olan Avustralya Açık'a (AO) ev sahipliği yapmak için Decentraland ile ortaklık kurdu.

Rod Laver Arena ve Grand Slam Park da dahil olmak üzere Melbourne Park'taki kilit alanların sanal bir rekreasyonu, 17 Ocak'ta başlayacak olan Avustralya Açık turnuvası süresince açık olacak.

Etkinlik, özel oyuncu varış alanı ve antrenman köyü dahil olmak üzere Melbourne Park çevresindeki 300'den fazla kameradan alınan sahne arkası görüntüleri de dahil olmak üzere sanal ziyaretçiler için özel içerik sunacak.

https://twitter.com/AOmetaverse/status/1480763753771663362?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1480763753771663362%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcointelegraph.com%2Fnews%2Fthe-australian-open-swings-into-the-metaverse-on-decentraland

Canlı görüntüleri ve AO radyosunu yayınlamanın yanı sıra, 70'lere dayanan tenis maçlarından arşiv görüntüleri ve Mark Philippoussis de dahil olmak üzere tenisçilerle, henüz teyit edilmemiş diğer oyuncularla sanal buluşmalar da yer alacak.

Tennis Australia NFT & Metaverse Proje Müdürü Ridley Plummer, Decentraland'da sanal bir karşılama adresinde AO'nun “dünyanın en erişilebilir ve kapsayıcı spor ve eğlence etkinliği” olmasını umduğunu söyledi.

"Taraftarların Melbourne'e gelirken karşılaştığı benzersiz zorluklarla birlikte Metaverse'e girişimizi hızlandırdık" dedi."AO'yu Metaverse'e almak, harika etkinliğimize gerçekten küresel erişim sağlamak için önemli bir adımdır."

Bu, COVID-19 pandemisi nedeniyle özellikle geçerli olan seyahat kısıtlamaları nedeniyle, birçok taraftarın etkinliği gerçek hayatta görmek için Melbourne'e ulaşmasını çok zorlaştırıyor. 2021 AO, tarihsel olarak düşük sayıda yerinde seyirci ve kilitleme kısıtlamaları dahil olmak üzere bir dizi zorlukla karşılaştı.

Pandemi nedeniyle ortaklığın zamanında başlatılmasına rağmen, Plummer, AO'nun gelecekte Decentraland ile işbirliğine devam etmeyi planladığını söylüyor. "Uzun vadede işin içindeyiz" dedi."Metaverse hiçbir yere gitmiyor ve bir şirket olarak çevrimiçi varlığımızı büyütmeye ve inovasyonun sınırlarını zorlamaya devam etmek için yatırım yapıyoruz."

Ayrıca Tennis Australia'nın Metaverse'de yıl boyunca bir mülk olasılığını araştırdığını da sözlerine ekledi.Kendimizi kesinlikle bir tenis etkinliğinden çok bir eğlence etkinliği olarak görüyoruz. İster yılın on iki ayı ister yılın sadece birkaç ayı metaverse üzerinden eğlence sağlıyor olalım, bu kesinlikle ileriye dönük yol haritamızda alınacak bir karar.

Avustralya Açık, bir NFT ortaklığı kurdu

Bu arada, 17 Ocak'ta AO, AO'nun son elli yılını anımsatan altı NFT koleksiyonunu yayınlamak için NFT platformu Sweet ile birlikte çalışacağını da duyurdu.

Koleksiyonlar, turnuvayla aynı zamana denk gelecek şekilde 17-27 Ocak tarihleri ​​arasında aralıklı olarak yayınlanacak.

Sweet'in CEO'su Tom Mizzone, NFT sürümünün hayranların idollerinin dünyasına bir göz atabilmeleri için "gerçekten yeni bir erişim seviyesi" gösterdiğini söyledi.

“IP'yi dijital hatıralara dönüştürme ve bu hatıraları bir deneyime geri bağlama fikrini seviyoruz” diye ekledi."AO'nun daha önce hiç görülmemiş bir hakem koltuğu tasarlaması fikri ve şimdi tenis tutkunları bu hakem koltuğuna NFT olarak sahip olabilir ve sergileyebilir."

Ayrıca AO, 12 Ocak'ta Opensea'de algoritmik olarak oluşturulmuş 6.776 "Art Ball" NFT koleksiyonunu piyasaya sürdü.

Plummer'a göre koleksiyon, 0.26 ETH (yaklaşık 875 $) taban fiyat ve 223 ETH (751.287 $) işlem hacmiyle halka açık düşüşün ardından üç dakika içinde tükendi.

Bu, Open'ın Metaverse'deki ilk rodeo değil. 2020'de AO, 100.000 dolarlık ödül havuzuna sahip bir espor etkinliği olan Fortnite Summer Smash'e ev sahipliği yaptı.

Tennis Australia, metaverzenin geniş alanlarına sahip bir şirket olan Vegas City'den sanal araziyi kiraladı.

AO, bir Avustralya mahkemesinin Sırp tenis yıldızı Novak Djokovic'in sınır dışı etme kararına karşı yaptığı temyiz başvurusunu reddetmesiyle, şimdiden dramadan payını aldı.

Djokovic, COVID-19 aşısının sert bir eleştirmeni ve Avustralya hükümetinden aşısız olmasına rağmen ülkeye girmesi için muafiyet verildiğini iddia ediyor.

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…