Altın fiyatları neden düşüyor?

Altın fiyatları neden düşüyor? Fed'in faiz kararını yükseltmesi beklenirken altın fiyatlarında gerileme yaşandı! Altın fiyat...

Altın fiyatları neden düşüyor?

11 Şubat 2022 Cuma 10:32

Altın fiyatları neden düşüyor? Fed'in faiz kararını yükseltmesi beklenirken altın fiyatlarında gerileme yaşandı!

Altın fiyatları neden düşüyor? ABD'de enflasyonun 40 yılın zirvesinde olmasıyla beraber Fed faiz kararı açıklamasının %7 civarında olması bekleniyor. Fed'in faiz kararındaki yükselme altın fiyatlarında bir gerileme yarattı.

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, ABD’de 40 yılın en yüksek enflasyon oranına cevap olarak Fed’in 1 Temmuz'a kadar 100 baz puanlık faiz artışı yapması gerektiğini açıkladı.

Geçtiğimiz güne 1833 dolardan başlayan ons altın, ABD’de enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından 1822 dolara kadar geri çekildi ve 1827 dolardan kapandı. Bu gelişmeyle birlikte ons altın 2 haftanın zirvesinden yönünü aşağı çevirdi.

Ons altın haftaya 1.809 dolar civarında başladıktan sonra 1.840 dolara kadar tırmanarak son iki haftanın en yüksek seviyesini görmüştü. Enflasyon verisinin açıklanmasıyla hızlı bir gerileme kaydeden değerli metal, hızlı ve sert düşüşler yaşıyor. Şuanda 1822,65 seviyelerinden işlem gören Ons altın haftaya 1816 seviyelerinden kapanış yapabilir.

piyasa.paratic atlın grafiği

Haftaya 788 TL seviyesinde başladıktan sonra salı günü 800 TL’nin üzerini gören gram altın, haftanın kalanında dar bir bant aralığında dalgalı bir seyir izledi. Gram altın, küresel altın fiyatlarındaki düşüş ve Dolar/TL ’deki gerilemeyle 795 TL civarında bulunuyor.

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…