ABD Adalet Bakanlığı Dolandırıcılıktan elde edilen 56 Milyon Dolarlık Kripto Satacak

Bakanlık , tasfiyeyi bugüne kadar bir kripto para birimi dolandırıcılığına bağlı varlıkların en büyük geri kazanımı olarak nitelendirdi.

ABD Adalet Bakanlığı Dolandırıcılıktan elde edilen 56 Milyon Dolarlık Kripto  Satacak

16 Kasım 2021 Salı 22:14

Bakanlık , tasfiyeyi bugüne kadar bir kripto para birimi dolandırıcılığına bağlı varlıkların en büyük geri kazanımı olarak nitelendirdi.

Bir ABD federal yargıcı, ABD Adalet Bakanlığı'nın, tahmini 2 milyar dolardan binlerce yatırımcıyı dolandıran bir kripto kredi programı olan BitConnect'in baş organizatörü Glenn Arcaro'dan ele geçirilen yaklaşık 56 milyon dolarlık geliri tasfiye etmesine izin verdi.

  • Adalet Bakanlığı ,Salı günü yaptığı açıklamada, tasfiyenin ABD tarafından bugüne kadar bir kripto dolandırıcılığına bağlı varlıkların en büyük geri kazanımı olduğunu söyledi.
  • Ajans, ele geçirilen kripto para birimini satma “sürecine başlayacağını” ve planın kurbanlarına tazminat sağlamak amacıyla gelirleri ABD doları olarak tutacağını söyledi.
  • Eylül ayında Arcaro, Bakanlığın  "şimdiye kadar suçlanan en büyük kripto para birimi dolandırıcılık planı" olarak adlandırdığı şeyde elektronik dolandırıcılık yapmak için komplo kurmaktan suçlu bulundu .
  • 44 yaşındaki Arcaro, "Kuzey Amerika'daki geniş bir destekçi ağının tepesinde bulunuyor ve BitConnect Yönlendirme Programı olarak bilinen bir piramit şeması oluşturdu" dedi. 7 Ocak 2022'de cezasına çarptırılması planlanıyor ve maksimum 20 yıl hapis cezası alabilir.
  • 2016'dan 2018'e kadar faaliyet gösteren BitConnect, şirketin Teksas eyalet düzenleyicilerinden menkul kıymetler yasası ihlallerini iddia eden durdurma ve vazgeçme mektupları almasının ardından kapatıldı.
  • ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) de bu yılın başlarında BitConnect ve kurucusu Satish Kumbhani ve Arcaro'ya karşı suç duyurusunda bulunmuştu

Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz=> https://t.me/borsmetrecomtrFacebookTwitterWhatsAppMessengerLinkedInCopy LinkEmailPaylaşFacebookTwitterWhatsApp