ABD, 2022'de Kripto Piyasası için 'Yapılacaklar Listesi' Yayınladı

ABD düzenleyicileri, 2022'de kripto para piyasası katılımcılarının davranışlarını yönlendirmek için bir plan yayınladı. Yöne...

ABD, 2022'de Kripto Piyasası için 'Yapılacaklar Listesi' Yayınladı

29 Kasım 2021 Pazartesi 12:20

ABD düzenleyicileri, 2022'de kripto para piyasası katılımcılarının davranışlarını yönlendirmek için bir plan yayınladı.

Yönergeler, müşterilerine kripto para birimi teklifleri sunmaya çalıştıkları için bankalara odaklanıyor.

Düzenleyiciler daha önce Ekim ayında stabilcoin düzenlemeleri için Kongreye önerilerde bulunmuştu.

Gary Gensler bir keresinde kripto para birimlerinden “Vahşi Vahşi Batı” (Wild Wild West) olarak söz etmiş ve ekosistemi bastırmaya çalışacağını söylemişti. Görünen o ki görev çok zor ve mali düzenleyiciler arasında sinerji gerektirecek.

Sprint Listesi

ABD mali düzenleyicileri, kriptosferde daha fazla düzenleme için planı açıklayan kurumlar arası bir politika notu yayınladı. Halk arasında “kripto sprint” olarak adlandırılan yapılacaklar listesi, Federal Rezerv, Federal Mevduat Sigorta Kurumu ve Para Birimi Denetleme Ofisi'nin ortak bir çabasıdır.

Ortak açıklama, kripto varlık saklama, müşteri alımlarının ve kripto para varlıklarının satışının kolaylaştırılması, kripto kredisi ve sabit para kullanımını içeren tüm ödemelere odaklanarak kapsamını bankalara ve diğer finansal kurumlara daraltıyor. Düzenleyiciler ayrıca “bir bankacılık kuruluşunun bilançosunda kripto varlıklarının tutulmasıyla sonuçlanabilecek faaliyetler” hakkındaki mevcut düzenlemeleri iyileştirmeye çalışıyorlar.

Mektupta, “2022 yılına kadar ajanslar, bankacılık kuruluşları tarafından yürütülen kripto varlıklarla ilgili belirli faaliyetlerin yasal olarak izin verilip verilmediği , güvenlik ve sağlamlık, tüketicinin korunması , mevcut yasa ve düzenlemelere uygunluk beklentileri konusunda daha fazla netlik sağlamayı planlıyor” ifadeleri yer aldı. .

Çerçeve, kurumların sonraki adımlarının gelecekteki düzenlemelerin ve mevzuatın hazırlanmasında tutarlı ve tek tip bir dil kullanmak olacağını vurgulamaktadır. Kripto para ekosistemi, geçmişte iki taraflı Altyapı Tasarısında komisyoncu teriminin kullanımıyla ilgili artan bir duruma ulaşılmasıyla ilgili tanım sorunlarından muzdaripti .

Diğer Düzenlemeler

Ortak mektup, bankalar ve kripto para birimleri için açık bir yol çizme konusunda Basel Bankacılık Denetimi Komitesi ile “ilişki kurmaya devam edeceğini” belirtti. Basel Komitesi, 28 yargı bölgesinden 45 üyeden oluşan, dünya çapında bankacılık düzenlemelerinde lider bir oyuncudur. Komite daha önce kripto para birimleri ile ilgili bankaların %1,250 oranında daha yüksek bir risk ağırlığına tabi tutulması için bir sermaye gereksinimi önermişti.

Para Birimi Denetleme Ofisi, uzaydaki bankaların baskınını dizginlemek için attığı adımları anlatan kendi bildirisini yayınladı. OCC'nin yeni düzenlemesi, bankaların kripto para birimi teklifleri yapmadan önce bölgesel düzenleyicilerden onay almalarını gerektirecek.

Geçen ay, Başkanın Finansal Piyasalar Çalışma Grubu, FDIC ve OCC ile birlikte stablecoin'ler hakkında bir rapor yayınladı . Rapor, varlık sınıfıyla ilişkili potansiyel riskleri belirledikten sonra, stablecoin ihraç edenler için “banka benzeri” düzenlemeler önerdi.

Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz=> https://t.me/borsmetrecomtrFacebookTwitterWhatsAppMessengerLinkedInCopy LinkEmailPaylaşFacebookTwitterWhatsApp