A16z Web 3 politika önerilerini yayınladı!

A16z Web 3 politika önerilerini yayınladı! Küresel Politika Başkanı Tomicah Tillemann'a göre, risk sermayesi şirketi “her nüfuslu kıtadaki kilit liderlerle” za...

A16z Web 3 politika önerilerini yayınladı!

7 Ocak 2022 Cuma 20:44

A16z Web 3 politika önerilerini yayınladı! Küresel Politika Başkanı Tomicah Tillemann'a göre, risk sermayesi şirketi “her nüfuslu kıtadaki kilit liderlerle” zaten görüştü.

A16z Web 3 politika önerilerini yayınladı!

Ülkenizi küresel bir Web 3 merkezine dönüştürmeyi umut eden bir dünya lideriyseniz, Andreessen Horowitz size yolu göstermek istiyor.

Cuma günü, genellikle kısaca a16z olarak adlandırılan risk sermayesi şirketi, "daha iyi bir internetin nasıl kurulacağına" dair 10 yol gösterici ilkeyle küresel hükümetleri hedefleyen bir politika gündemi yayınladı.

Gündemde a16z, net bir vizyon belirleyerek, dijital varlıklara uygulanırken net ve adil vergi kuralları sağlayarak, çok paydaşlı yönetişimi benimseyerek ve daha fazlasını yaparak, dünya liderlerini Web 3 politikası hakkında proaktif düşünmeye teşvik ediyor.

Web 3 , merkezi olmayan protokolleri kapsayan ve internet kullanıcılarının Facebook ve Amazon gibi teknoloji devlerine bağımlılığını azaltmayı amaçlayan olası bir gelecek nesil interneti ifade eder.

Politika gündemi Andreessen Horowitz için bir ilk değil.

Geçen Ekim ayında, VC firması , “Geleceği Nasıl Kazanılır” adlı ABD milletvekillerine yönelik benzer bir 35 sayfalık raporun yanı sıra , dijital varlıklarla ilgili yasaları netleştirme konusunda Senato Bankacılık Komitesine tavsiyelerde bulundu. A16z'nin politika baskısı, kripto endüstrisini denetlemek için yeni bir düzenleyicinin oluşturulması çağrısında bulunan Dijital Varlık Politikası Önerisini yayınlayan Coinbase ve düzenleyici politikanın nasıl görünebileceğine dair birkaç blog yazısı yayınlayan FTX tarafından üstlenilen benzer çabalarla yansıtılıyor .

Eski ABD'li diplomat Tomicah Tillemann tarafından kaleme alınan ve şu anda a16z'nin küresel politika başkanı olan küresel kapsamlı politika gündemi, Tillemann'ın a16z'ye ulaşan küresel lider akışına yanıt vermek için “talep odaklı çaba” olarak tanımladığı şeyin ürünüdür. Web 3 için politika çerçevelerinin şekillendirilmesine yardım için.

Tillemann, "Bize Web 3 cumhuriyetleri olmak istediklerini söyleyen giderek artan sayıda hükümet görüyoruz." Dedi.

a16z'in ortaklarından biri olan Tillemann, CoinDesk'e, VC firmasının a16z'nin çalıştığı herhangi bir ülkenin adını vermeyi reddetmesine rağmen “her nüfuslu kıtadaki kilit liderlerle” konuştuğunu söyledi.

Politika gündemi ayrıca küresel liderlerin “iyi düzenlenmiş stabil coinlerin rolünü benimsemesini” ve özel stabilcoin projeleri için net düzenleyici çerçeveler sağlamasını tavsiye ediyor.

Merkez bankası dijital para (CBDCs) olabilir kazanıyor hızını etrafında dünyaya ancak Tillemann CBDCs herhangi gelişme “stablecoins için canlı bir özel pazar” ile bağlantılı olarak gerçekleşmesi gerektiğini kararlıydı ve bir “hata” sadece odaklanmak olacağını CBDC'lerde.

Tillemann, CoinDesk'e “Optimum sonuçları sağlamak için özel bir stabilcoin pazarında var olan dinamizme ve yeniliğe ihtiyacımız var” dedi. 

"İnsanların farklı ödeme mekanizmalarından yararlanmalarının bir nedeni var."

Tillemann ayrıca, sabit paralar yerine CBDC'lere küresel olarak odaklanmanın ABD'yi dezavantajlı hale getireceğini söyledi.

Tillemann, “[ABD] eğrinin gerisinde ve diğer ülkeler, özellikle otoriter ülkeler, CBDC mimarisini geliştirmede çok daha ileride” dedi.

Eski ABD'li yetkili, Amerikalı milletvekillerine de sert çıkışlar yaptı ve şunları söyledi:

Tillemann, CoinDesk'e şunları söyledi: "ABD'li politika yapıcıların ve düzenleyicilerin, birçoğunun sürmekte olduğunun farkında olmadığı bir yarışta çok geride kaldığımızı anlamaları önemli." A16z'nin politika gündemini yayınlamasının bu noktayı vurgulamaya hizmet edebileceğine inanıyor.

“[Küresel politika gündeminin] Amerika Birleşik Devletleri'ndeki politika yapıcılara diğer hükümetlerin yerinde durmadığını hatırlatan yararlı bir hatırlatma olduğunu düşünüyoruz - aslında, çoğu durumda bu yenilikleri ABD'li politika yapıcıların kabul edeceği şekilde benimsemek ve benimsemek için ışık hızında hareket ediyorlar. açıkçası mücadele ediyorlar.”

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…