2022'de kripto nasıl saklanır, açıklandı

Kullanıcılar ilk kripto para birimlerini satın aldıktan sonra nelere dikkat etmelidir? Kripto para birimini satın aldıkt...

2022'de kripto nasıl saklanır, açıklandı

28 Aralık 2021 Salı 13:24

Kullanıcılar ilk kripto para birimlerini satın aldıktan sonra nelere dikkat etmelidir?

Kripto para birimini satın aldıktan sonra, kullanıcılar dijital varlıklarını nasıl saklayacaklarını düşünmelidir.

Dijital bir varlık satın aldıktan sonra, kullanıcıların bunları saklamak için güvenli bir yer bulması gerekecektir. Temel fark, fiziksel bir yerde depolanabilen fiyat varlıklarından farklı olarak, kripto para birimlerinin dijital olması ve blok zinciri olarak bilinen dağıtılmış bir defterde bulunmasıdır .

Madeni paralar satın alındığında, bir özel anahtar ve bir genel anahtar verilir. Cüzdanlar, her biri belirli bir kripto cüzdanına gönderilecek fonlar için bir adres görevi gören birkaç ortak anahtara bağlanabilir. Bu anahtar bir e-posta adresi gibi verilebilse de, özel karşılığı daha çok bir kasanın kilidini açan bir anahtar gibidir. Bu karşılaştırmayla benzerlik, anahtarı elinde tutan kullanıcının fonları içeride tutmasıdır.

Bu konsept, yüzeyde, özellikle kripto para biriminde yeni olan birçok kişi için karmaşık görünse de, kullanıcıların özel anahtarlarını saklayabilecekleri yer olan cüzdanlar, deneyimi daha kullanıcı dostu hale getirmeyi amaçlıyor. Ne yazık ki, cüzdan kavramı geniştir ve seçeneklerin sayısı çeşitlidir. Bu, kripto para biriminin nasıl saklanacağı seçimini kullanıcının kendisine bırakır.

Kullanıcılar için ne tür cüzdanlar mevcuttur ve her biri ne zaman kullanılmalıdır?

Cryptocurrency cüzdanları, sıcak veya çevrimiçi ve soğuk veya çevrimdışı olmak üzere iki ana kategoriye ayrılır. Çoğu durumda, çevrimiçi cüzdanlar sık ​​tüccarlar için tavsiye edilirken, çevrimdışı muadilleri uzun süre tutulması planlanan önemli holdingler için daha uygundur.

Kripto cüzdanlar, fiziksel cihazlardan kağıt parçalarına ve çevrimiçi yazılımlara kadar çeşitlilik gösterir; ancak, yeni kullanıcılar için en yaygın olanı, kullanıcıların varlıklarını doğrudan platform üzerinden depolamasını kolaylaştıran yerleşik değişim hizmetleridir. Bu çeşitli teklifler, her ikisi de kullanıcıları için farklı avantajlar ve dezavantajlar sunan, sıcak veya soğuk olmak üzere iki depolama türünden birine girecektir.

Bir tarafta, sıcak veya çevrimiçi cüzdanlar , özellikle sık trade edenler için kullanım kolaylıkları ile bilinir. Bu kategoride web tabanlı cüzdanlar, masaüstü cüzdanlar ve mobil cüzdanlar bulunur ve bunların tümü her zaman internete bağlıdır ve bu nedenle bir işlem gerçekleştirmek için çevrimdışı ve çevrimiçi cüzdan arasında bir geçiş gerektirmez. İkincil fayda, bu tekliflerin bir kullanıcının özel anahtarını kullanıcıdan sağlayıcıya saklama baskısını üstlenmesidir.

Bununla birlikte, bu genellikle iki ucu keskin bir kılıçtır, çünkü borsalar genellikle bilgisayar korsanlarının hedefidir ve bir kullanıcının özel anahtarlarını riske maruz bırakır. Yukarıda bahsedilen kağıt cüzdan veya bir donanım alternatifi gibi soğuk bir cüzdan bu riskleri ortadan kaldırır, ancak kripto para birimi sahiplerini böyle bir cihazın kaybı gibi başka endişelere açar.

Kripto para birimi kullanıcıları için neden uygun depolama akılda tutulmalıdır?

Siber suçlular, kripto para birimi kullanıcılarından yararlanmanın yeni yollarını keşfettikçe daha kurnaz hale geliyor.

Dijital para birimlerinin kullanımı arttıkça ve dolaşan fon miktarı orantılı olarak büyüdükçe, bal çömleği denilen şey kötü aktörler için daha çekici hale geliyor. Bu, kripto para saldırılarının giderek daha fazla hedef alınması ve siber suçluların yatırımcıların finansal varlıklarını çalmak için daha akıllı yollar bulması ile belirgin hale geldi. Bazı durumlarda, siber suçluların kripto para yatırımcılarından varlık çalmak için diğer tekniklerin yanı sıra sahte cihazlardan, kimlik avı e-postalarından yararlandıkları bilinmektedir .

Söz konusu risklere rağmen, kripto para birimleri, yüksek getiriler ve DeFi dünyasına erişim de dahil olmak üzere bir dizi fayda sunmaya devam ediyor ve bu da bu varlıkları dünyanın tamamı için çekici hale getiriyor. Bu nedenle, kullanıcılar varlıklarını koruma yöntemlerini 2022'de her zamankinden daha fazla dikkatli bir şekilde düşünmelidir.

Yeni ve hevesli kripto para kullanıcıları ihtiyaçlarını karşılayan bir cüzdanı nasıl bulabilir?

Cryptocurrency sahipleri, herhangi bir kullanıcı grubuna hitap eden en iyi güvenlik, işlevsellik ve kullanılabilirlik özelliklerini sunan cüzdanları arayabilirler.

Kullanıcılar, fonlarını nerede tutacaklarını belirlerken güvenlik, işlevsellik ve kullanım kolaylığı gibi faktörleri göz önünde bulundurmalıdır. Bu genellikle sıcak veya soğuk depolama arasında bir seçim anlamına gelse de, daha yeni cüzdan sürümleri, kullanıcılara bu özelliklerin çoğunu tek bir teklif içinde sunar.

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…