2021'in yıldız kriptoları

2021 boğa koşusu sırasında tüm dijital varlıklar olumlu fiyat hareketleri yapmadı. 2021 yılı şüphesiz Bitcoin'in ( BTC ) bu...

2021'in yıldız kriptoları

27 Aralık 2021 Pazartesi 09:59

2021 boğa koşusu sırasında tüm dijital varlıklar olumlu fiyat hareketleri yapmadı.

2021 yılı şüphesiz Bitcoin'in ( BTC ) bu yıl tüm zamanların en yüksek fiyat rekorunu birkaç kez kırdığı bir boğa piyasası oldu . 

2021'in başından bu yana, toplam kripto piyasası kapitalizasyonu bugün 800 milyon doların hemen altından %190 artışla 2.3 trilyon doların üzerine çıktı

2021'de en çok kazanan 3 kripto

Piyasa değeri açısından ilk ondaki kripto para, 1 Ocak 2021'de Litecoin ( LTC ), Chainlink ( LINK ) ve Bitcoin Cash ( BCH ) içerdiğinden biraz farklı görünüyordu . Bunlar düştü ve yıl sonuna kadar Solana ( SOL ), USDC ve Avalanche'a ( AVAX ) yol açtı .

Dogecoin (DOGE)

Dogecoin, öncelikle Elon Musk'ın gizli sosyal medya paylaşımları tarafından yönlendirilerek bu yıl fırladı. Yeni yılın ilk günü DOGE, sadece 0,004 $ olarak fiyatlandırıldı ve kripto tüccarlarının çoğunluğu tarafından büyük ölçüde görmezden gelindi. DOGE, daha sonraki Elon pompalarının ilkinin ardından Şubat ayında ilk küçük hamlesini yaptı .

DOGE fiyatı 8 Mayıs'ta %1,100'den fazla artarak tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0,731 $'a yükseldiğinde, Nisan ve Mayıs aylarında gerçekten çılgın bir yolculuğa çıktı ve onu kripto piyasası değeri listelerinde dördüncü sıraya taşıdı.

Musk , Haziran ayında bir ödeme ağı olarak DOGE'nin erdemlerini övdü ve memecoin için başka bir FOMO turuyla sonuçlandı.

DOGE, Mayıs ayından bu yana hem Bitcoin hem de USD karşısında bu destansı yükselişten dönüyor. Ancak, büyük trade platformu listelerine ek olarak sahip olduğu tüm ek ana akım medya, Shiba Inu'dan ilham alan şaka parasına bu yıl şimdiye kadar %3,800'lük anıtsal bir kazanç sağladı. 

Solana (SOL)

Kurumsal blok zinciri Solana, kazançlar açısından da dolu dolu bir yıl geçirdi. 2021'in başında, SOL sadece 1,52 dolardan fiyatlandırıldı, şu anda150 doların biraz üzerinde işlem görüyor. Bu, bir yıldan kısa bir sürede %9,800'den fazla destansı bir kazançtır.

SOL, Kasım ayı başında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 260$'a ulaştı ancak piyasalar yılın sonlarında düzeltmeye başlayınca geri çekildi. Devasa hareket, SOL'a dördüncü sırada zirve yaptıktan sonra piyasa değeri listelerinde beşinci sırada yer aldı. BTC'ye karşı SOL, yıl boyunca %6.473 kazandı.

Ethereum'daki artan işlem fiyatlarının ardından büyük yatırımlar ve artan benimseme, aynı zamanda bir "Ethereum katili" olarak lanse edilen Solana için ivme kazandı . Haziran ayında Solana Labs , Andreessen Horowitz ve Polychain Capital liderliğindeki özel bir token satışı ile 314 milyon dolar topladı.

Terra (LUNA)

Merkezi olmayan finansal ödeme ağı için yerel token Terra, kripto piyasasında ilk ona girdi. LUNA, yıla yaklaşık 0,65 dolardan işlem görerek başladı ve ana akım perakendeciler tarafından büyük ölçüde bilinmiyordu.

Fiyatlar Mart ve Mayıs aylarında yükseldi, ancak büyük bir pompanın LUNA'yı 5 Aralık'ta tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 77.73$'a çıkardığı Ağustos ayına kadar gerçekten yükselmedi. Satoshi açısından, LUNA bu yıl BTC'ye karşı %5,815 arttı.

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…